Slovan si po dvoch prehrách napravil chuť, na ľade Zvolenu nedostal ani gól

Zápas medzi HKM Zvolen a Slovan Bratislava.
Zápas medzi HKM Zvolen a Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|24. feb 2023 o 19:29 (aktualizované 24. feb 2023 o 22:15)

HK Kośice vyhrali najmä zásluhou Fejesa, ktorý si pripísal hetrik.

ZVOLEN. Hráči HC Slovan Bratislava zvíťazili v šlágri 41. kola Tipos extraligy na ľade HKM Zvolen 2:0 a po súboji druhého tímu s prvým zvýšili svoj náskok na čele tabuľky na šesť bodov.

Pre Zvolen to bola štvrtá prehra po sebe a spadol na priebežné tretie miesto tabuľky. Tri kolá pred koncom základnej časti nastala zmena na poslednom 12. mieste, na ktoré spadli hráči Liptovského Mikuláša za Prešov.

Pardavý ocenil bojovný výkon

Zvolenčania prvýkrát pod vedením trénerskej dvojice Peter Oremus, Andrej Kmeč prehrali štyri zápasy po sebe. Brankár "belasých" Samuel Hlavaj zmaril 31 striel Zvolenčanov, dosiahol prvé čisté konto v sezóne a tretie v extraligovej kariére.

"Dnes bolo pre mňa dôležité, že sme na ľade dokázali, ako veľmi silným mužstvom sme. Ten ´gólik´ síce do bránky nepadol, no v tejto chvíli mi to až tak nevadí, nakoľko predvedená hra bola z našej strany vynikajúca.

Chlapcom nemôžem nič zlé povedať a v správnu dobu im padnú aj góly do siete súpera," povedal tréner Peter Oremus.

Zvolenčania za stavu 0:1 nevyužili v tretej tretine ani dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. "Aj také bývajú situácie a momenty v sezóne, že ten gól nedáte.

My sme ho nedali ani z tých situácií, z ktorých to je potrebné. Avšak to, čo som potreboval od chlapcov, tak to na ľade predvádzali," vyjadril sa k nevyužitým početným výhodám domáci tréner.

Góly "belasých" strelili Liam Pecararo, ktorý skóroval v presilovke sekundu pred koncom prvej tretiny, a Brant Harris. Zvolenčania hrali od 16. minúty bez kapitána Mareka Viedenského, ktorý inkasoval zásah korčuľou do tváre. Zvolenčania neskórovali v druhom zápase po sebe.

Po dvoch prehrách preukázal v šlágri kola pod Pustým hradom tímový a obetavý výkon.

Práve ten vyzdvihol tréner bratislavského celku Ján Pardavý: "Rozprávali sme sa po predchádzajúcich nevydarených zápasoch, že musíme preniesť do tohto duelu vo Zvolene tímovosť a tak sa aj stalo. Hráči, ktorí chodili na oslabenia a brankár Hlavaj, boli neskutoční.

Pre mňa je pozitívom, že chlapci hrali ako tím od prvej do šesťdesiatej minúty. Aj keď nás Zvolen prestrieľal, tak my sme bojovali, malé veci sme robili správne a vyhrávali sme buly, blokovali dôležité strely. Keď sme už niečo pokazili, tak tam bol v bránke Samo Hlavaj."

Pardavý si teraz želá, aby jeho tím v zostávajúcich troch dueloch základnej časti definitívne potvrdil prvé miesto v tabuľke, k čomu poznamenal: "Zabudli sme na zlé veci, pozeráme sa dopredu.

Aj teraz oslávime víťazstvo iba chvíľu a pozeráme sa už na najbližší zápas v nedeľu. Do konca základnej časti zostávajú tri stretnutia a ja dúfam, že nás čaká dlhá a veľká sezóna."

Drgoň odohral 800 zápasov v slovenskej extralige

Hráči Liptovského Mikuláša si štvrtou prehrou po sebe skomplikovali svoju snahu o udržanie si 11. priečky. Na domácom ľade podľahli Banskej Bystrici 1:4.

Liptákom nepomohla k bodom ani podpora 2200 divákov, ktorí mali bezplatný vstup. V zostávajúcich troch zápasoch základnej časti nastúpia v Michalovciach, doma so Slovanom Bratislava a v Nitre.

"Barani" víťazstvom potvrdili svoju výbornú bilanciu na klziskách súperov. V 24 zápasoch dosiahli 16 víťazstiev a získali v nich celkovo 46 bodov - najviac zo všetkých tímov.

Liptákov zosunula na posledné miesto nielen domáca prehra, ale aj víťazstvo Prešova nad Nitrou. Zverenci Juraja Faitha dosiahli mimoriadne cenné tri body po tom, čo v závere zápasu otočili skóre, keď sa dvakrát v presilovke presadil Alexander Avcin.

Na oboch góloch Prešova sa asistenciami podieľal Max Gerlach, ktorý je už nielen najlepší strelec súťaže (31 gólov), ale dostal sa aj na prvé miesto v produktivite (54 bodov) pred Branta Harrisa.

Prešovčania po prekvapujúcom triumfe na ľade vedúceho Slovana Bratislava (4:1) urobili ďalší dôležitý krok k záchrane v najvyššej súťaži. Na rozdiel od Liptákov majú jeden zápas k dobru. Nitra ostala po prehre na 10. priečke.

V spišskom derby zvíťazili hráči Popradu nad Spišskou Novou Vsou 5:3 a dostali na 6. miesto, keď o skóre predbehli Michalovce, ktoré však majú zápas k dobru.

Spišiaci prehrali sedem z uplynulých deviatich zápasov a priebežne sú piati. Svoj prvý gól v drese Popradu strelil útočník Rastislav Špirko, obranca Adam Drgoň odohral 800. zápas v slovenskej extralige.

Fejes skóroval v každom zápase od príchodu do Košíc

Hokejisti HC Košice si zopakovali skóre 4:0 z utorňajšieho zápasu s Liptovským Mikulášom. Tentoraz presvedčivým výsledkom zdolali Nové Zámky.

Zatiaľ čo v utorok vychytal čisté konto Dominik Riečický, tentoraz sa z druhého "shutoutu" v sezóne tešil Jaroslav Janus.

Prvým extraligovým hetrikom sa na výsledku podieľal útočník "oceliarov" Hunter Fejes, ktorý skóroval vo všetkých troch zápasoch od svojho príchodu do Košíc.

Po nich má sedem kanadských bodov za päť gólov a dve asistencie. "Oceliari" zvíťazili v treťom zápase po sebe a dostali sa na priebežnú 2. priečku tabuľky o skóre pred HKM Zvolen.

Tri kolá pred koncom základnej časti majú na lídra Slovan Bratislava šesťbodovú stratu. Novozámčania spadli zo siedmeho na ôsme miesto.

Zápas HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce sa uskutoční v utorok 28. februára. Dôvodom je vírusové ochorenie v michalovskom tíme, pre ktoré vedenie klubu požiadalo Ligovú radu o preloženie zápasu. Klub informoval o 16 hráčoch a 2 tréneroch s príznakmi vírusového ochorenia.

Tipos extraliga - 41. kolo


HKM Zvolen - HC Slovan Bratislava 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 20. Pecararo (Takáč, MacKenzie), 50. Harris (Takáč, Kytnár)

Rozhodovali: Štefík, Korba - D. Konc ml., Valo, vylúčení: 7:9, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0

Diváci: 3755 divákov

Zvolen: Trenčan - Messner, Hain, Mudrák, Hanna, Kubka, Sládok, Barcík – Jedlička, Viedenský, R. Bondra - Sideroff, Huntebrinker, Hecl - Turnbull, Marcinek, Zuzin - Kolenič, Šiška, Csányi

Slovan: Hlavaj - MacKenzie, Golian, Kallen, Maier, Gachulinec, Sersen, Beňo - Pecararo, Harris, Takáč - Fominych, Duke, Ščerbak - Kukumberg, Kytnár, Zigo - Török, Lipiansky, Minárik

HC Košice - HC MIKRON Nové Zámky 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Góly: 8. Fejes (Olsson, Hovorka), 10. Jääskeläinen (Slovák, Rogoň), 21. Fejes (Olsson, Breton), 39. Fejes (Pollock)

Rozhodovali: Krajčík, Snášel - Tvrdoň, Gegáň, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 3050

Košice: Janus - Breton, Olsson, Šedivý, Southorn, Ferenc, Deyl, A. Bartoš - Jääskeläinen, Slovák Rogoň - Bartánus, Pollock, Fejes - Lamper, Linet, Paršin - Jokeľ, Hovorka, Havrila

Nové Zámky: Kantor - Chovan, Lee, Hatala, Roman, Ligas, Mamčics, Kozák, Laurenčík - Klempa, Johnson, Loggins - T. Mikúš, Jackson, Farley - Múčka, Ondrušek, Lapšanský - Hajnik, J. Mikúš

HC MV TRANSPORT Prešov - HK Nitra 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Góly: 56. Avcin (Gerlach), 58. Avcin (Gerlach, Nauš) - 34. Tvrdoň (Gill, Lacka)

Rozhodovali: Žák, Orolin - Hercog, Bogdaň, vylúčení: 5:7 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 2486

Prešov: Rabčan – F. Fekiač, Giles, Nátny, Chlystov, Turan, D. Jendroľ, Rajnoha – Gerlach, Girduckis, Nauš – Krajč, Salituro, Avcin – Ščurko, Klíma, Žilka – Tkáč, Šimun, Nespala

Nitra: Kašík – Green, Mezei, Bodák, Gajdoš, Vitaloš, Stacha, Leščenko – Krivošík, Baláž, Bajtek – Lacka, Gill, A. Sýkora – Elmer, Buncis, Tvrdoň – Čederle, Solenský, F. Knies

HK Poprad - HK GROTTO Spišská Nová Ves 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)

Góly: 7. Špirko (Svitana), 28. Kolouch (Vainio, Kotvan), 29. Petráš (Peresunko, Meliško), 51. Svitana, 60. Záborský - 2. Ališauskas (Majdan, Laporte), 49. Verbeek, 50. Bortňák (Verbeek, Valach)

Rozhodovali: Kalina, Výleta – Junek, Knižka, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:2

Diváci: 3641

Poprad: Peters - Kotvan, Vainio, Meliško, Drgoň, Brincko, Betker, Jasečko - Záborský, Kolouch, Razgals - Bubela, Špirko, Svitana - Kukuča, Petráš, Peresunko - Kundrik, Mlynarovič, Paločko - Sokoli

Spišská Nová Ves: Melicherčík - Beaudry, Romaňák, Ališauskas, Žiak, Valach, Groch, Ulander - Rapáč, Nellis, Vandas - Laporte, Kerbashian, Majdan - Verbeek, Myklucha, Giľák - Belluš, Bortňák, Džugan

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC ‘05 Banská Bystrica 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Góly: 3. Walega (Diakov, Novajovský) - 4. Kontos (Cormier, Holenda), 5. Troock (Kontos), 32. Šoltés (Tamáši, Troock), 57. J. Sukeľ (Gabor)

Rozhodovali: Baluška, Crman - Janiga, Jedlička, vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 2200

Liptovský Mikuláš: M. Valent – Mezovský, Ventelä, T. Bokroš, Diakov, Novajovský, M. Hudec, Kapičák, Braun – Kriška, Walega, Handlovský – Karsums, Saari, Kuru – Vankúš, Vähätalo, Uhrík – B. Pavúk, Šmída, Štrauch

Banská Bystrica: Belányi – Luža, Bačik, Kojo, Ryczek, Holenda, Cormier, Frídel – Watling, Kontos, Troock – R. Gašpar, Bíreš, J. Sukeľ – Šoltés, Tamáši, Jendek – Gabor, Urbánek, Kabáč

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan si po dvoch prehrách napravil chuť, na ľade Zvolenu nedostal ani gól