Legendárny Čech presedlal z futbalu na hokej. Dostal sa do najvyššej britskej ligy

Petr Čech sa po skončení futbalovej kariéry venuje hokeju.
Petr Čech sa po skončení futbalovej kariéry venuje hokeju. (Autor: TASR/AP a Jack Chesterman)
Oh my Hockey|15. nov 2023 o 13:05

Prichádza na hosťovanie do Belfastu.

BELFAST. Legendárny futbalový brankár Petr Čech sa po skončení aktívnej kariéry venuje hokeju. V britských súťažiach chytáva od sezóny 2019/20.

Darí sa mu až tak, že si ho vyhliadol klub Belfast Giants z najvyššej súťaže (EIHL). Ako píše BBC, prichádza na hosťovanie.

Organizácia tým reaguje na to, že nutne potrebuje záložného brankára. Dočasnou núdzovou možnosťou sa stal 41-ročný plzenský rodák.

Toho verejnosť pozná skôr ako futbalistu. V Premier League chytal dlhých 15 sezón, pôsobil v londýnskych kluboch Chelsea a Arsenal.

Je považovaný za jedného z najlepších brankárov v dejinách futbalu. Štyrikrát vyhral titul anglického šampióna, v zbierke má aj štyri výhry v FA Cupe, tri v Anglickom ligovom pohári, jeden v Lige majstrov a jeden v Európskej lige UEFA.

Hokejovú kariéru začal v tretej najvyššej anglickej súťaži v drese Guildfordu Phoenix. V ročníku 2022/23 chytal v druhej lige za Chelmsford Chieftains a pred sezónou 2023/24 prestúpil do Oxfordu.

"Veľmi si vážime podporu tímu Oxford City Stars aj samotného Petra. Petr je vážený športovec, ktorý vie, čo je potrebné na dosiahnutie úspechov na najvyššej úrovni, takže jeho prínos počas tohto hosťovania bude neoceniteľný," povedal o prestupe tréner Belfastu Adam Keefe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Legendárny Čech presedlal z futbalu na hokej. Dostal sa do najvyššej britskej ligy