Kuriózny gól Slovana vykoľajil Nitru. Z tribúny ho videli Vlhová i Weiss

Obranca Šimon Nemec z HK Nitra uniká útočníkovi Slovana Jakubovi Sukeľovi.
Obranca Šimon Nemec z HK Nitra uniká útočníkovi Slovana Jakubovi Sukeľovi. (Autor: TASR - Henrich Mišovič)
Patrik Fotta|26. apr 2022 o 23:51

Chýbala nám ostražitosť, vravel Stavjaňa.

BRATISLAVA. Pred zápasom vhodila slávnostné buly slovenská lyžiarka a zlatá medailistka zo ZOH 2022 v Pekingu Petra Vlhová.

Na tretí duel finále play off Tipos extraligy do Nitry prišla na pozvanie domáceho tímu, v ktorom hráva aj obranca Šimon Nemec.

S Vlhovou ich spája spoločné rodisko, obaja pochádzajú z Liptovského Mikuláša.

Práve Nemec stál oproti kapitánovi Slovana Michalovi Sersenovi na buly, ktoré vhodila jedna z najúspešnejších slovenských športovkýň.

Stretnutie sledovala priamo na tribúne, kde kamery zachytili aj ďalšie známe športové osobnosti.

Weiss si nevie predstaviť Nitru ako majstra

Finále najvyššej hokejovej súťaže si nenechali ujsť ani dlhoročná opora futbalovej reprezentácie Martin Škrtel, reprezentant Vladimír Weiss ml, či bývalý reprezentačný útočník Filip Šebo.

Zatiaľ čo Škrtel prišiel v nitrianskom drese, u Weissa a Šeba nebolo pochýb, ktorému tímu fandia.

"Myslím si, že Slovan sériu zvládne. Neviem si predstaviť, že by bola majstrom Nitra. Tak ako vo futbale aj v hokeji je však všetko možné," povedal pre RTVS Vladimír Weiss ml.

Po troch dueloch má k titulu o čosi bližšie Slovan, ktorý dokázal na ľade súpera vyhrať jednoznačne 6:2 a v sérii vedie 2:1 na zápasy.

Dezorientovaní Nitrania

Po úvodnej tretine viedli Bratislavčania 2:0, keď sa gólovo presadil Marcel Haščák a Rastislav Gašpar.

Obzvlášť druhý gól bol z kategórie kurióznych. Obranca Michal Beňo nahadzoval puk od modrej čiary, no trafil spoluhráča Samuela Takáča.

Nitrania sa obzerali smerom za bránu a keď stratili puk z dohľadu, na okamih prestali hrať. Boli úplne dezorientovaní.

Útočník Slovana Martin Belluš (vľavo) a Tomáš Hrnka z HK Nitra v treťom zápase finále play off Tipos extraligy.
Útočník Slovana Martin Belluš (vľavo) a Tomáš Hrnka z HK Nitra v treťom zápase finále play off Tipos extraligy. (Autor: TASR - Henrich Mišovič)

Najlepšie sa v situácii zorientovali Slovanisti Takáč s Gašparom. Druhý z nich si spracoval prihrávku, potiahol puk medzi kruhy a nekompromisne zakončil.

"Druhý gól v zápase nás veľmi vykoľajil. Hosťom tam potom už padali góly takmer z každej strely a nám sa naopak vôbec nedarilo," hodnotil po zápase tréner Nitry Antonín Stavjaňa.

Gašpar nastúpil do extraligového zápasu po takmer 3 mesiacoch. Na dlhšiu dobu ho vyradili problémy po prekonaní koronavírusu.

Pred návratom do áčka Slovana sa rozohral v niekoľkých zápasoch v Slovenskej hokejovej lige.

"Cítil som sa super ako vždy. Trochu ma trápili zdravotné problémy ale mentálne som dobre nastavený. Užívam si svoj návrat a teším sa z neho," priznal Gašpar.

Podkonický chválil navrátilcov do zostavy

Po výhre 2:1 v predĺžení druhého stretnutia v Bratislave sa od Nitry očakávalo, že bude na domácom ľade omnoho nebezpečnejšia.

"V Bratislave sme sa dokázali viac zomknúť. Teraz nám chýbala väčšia ostražitosť. Zároveň aj ďalšie detaily, ktoré do seba jednoducho nezapadli," uviedol Stavjaňa.

Jeho náprotivok Andrej Podkonický bol spokojný najmä s tým, ako jeho zverenci vstúpili do stretnutia.

"Povedali sme si, že musíme zachytiť úvod. To sa nám aj podarilo. Dali sme prvý gól v presilovke a následne ja druhý, ktorý bol trochu šťastnejší. Od toho momentu sme boli lepším mužstvom," konštatoval Podkonický.

Slovanu chýbali v zostave kľúčoví hráči - Breton, Zigo, Matoušek či Jääskeläinen. Pri ich absencii sa v dobrom svetle odprezentovali Gašpar, Sukeľ či Belluš.

"Klobúk dole pred nimi. Niektorí nastúpili po poriadne dlhej pauze a hneď do veľmi ťažkého zápasu. Som veľmi rád, že hrali dobre a zapadli do tímu. Aj vďaka ním sme vyhrali," skonštatoval Podkonický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kuriózny gól Slovana vykoľajil Nitru. Z tribúny ho videli Vlhová i Weiss