Pýtal sa od manželky. Tím slovenskej dvadsiatky na MS posilnil Američan

Scott Moser.
Scott Moser. (Autor: hockeyslovakia.sk)
TASR|23. dec 2021 o 09:40

Pôsobí dlhší čas na americkej univerzite.

EDMONTON. Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov, ktoré sa od 26. decembra 2021 do 5. januára 2022 uskutočnia v Kanade, budú môcť vidieť aj diváci.

Okrem Edmontonu, kde sa odohral aj vlaňajší šampionát, bude hostiť zápasy aj mestečko Red Deer.

Novinkou je Scott Moser

V Red Deere sa k našemu tímu pripojil aj 32-ročný Američan Scott Moser, ktorý rozšíril trénerský tím pod vedením hlavného kouča Ivana Feneša.

"Scotta sme si vybrali pre jeho skúsenosti zo zámorského klziska. Je to človek, ktorý pôsobí dlhší čas na americkej univerzite. Má v tomto prostredí skvelé meno.

Jeho úlohou bude analýza hry súperov a príprava nášho tímu na každého jedného z nich. Počas zápasov zároveň bude v pozícii konzultanta, ktorý nám bude posúvať informácie zhora z tribúny," uviedol Feneš.

Scott Moser na videu okrem iného hovorí aj o dobrých vzťahoch so slovenským hokejom a o tom, ako sa na tri týždne pýtal od manželky:

Trinásti to už poznajú

Trínásti hráči hrali aj na uplynulých MS (Bečár, Petrovický, Chromiak, Faith, Myklucha, Kašlík, Kňažko, Jedlička, Stacha, Nemec, Slafkovský, Mešár, Latkóczy).

"Keď to zhrnieme dohromady, zložili sme skvelý tím mladých hráčov, ktorí už urobili Slovensku nejednu radosť," povedal Feneš.

V aktuálnej 28-člennej nominácii SR sú najmladší 16-roční Dalibor Dvorský s Maximom Štrbákom, narodení v roku 2005.

Zápasy na rozdiel od vlaňajška budú mať divákov, i keď obmedzenú na 50 percent.

"Znížime šampionátu hráčov do 20 rokov kapacitu na 50 percent pre všetky zápasy s okamžitou platnosťou," uviedol výkonný riaditeľ Hockey Canada Tom Renney.

Prehliadka talentov

V Kanade sa bude hrať juniorský šampionát po 15-krát v histórii. Vlani sa z neho nevypadávalo, tentokrát sa bude hrať podľa tradičného formátu.

Prvé štyri tímy z každej skupiny postúpia do štvrťfinále, tímy na poslednom mieste budú hrať o záchranu v elitnej kategórii.

"Bude to ťažké, keďže máme takú skupinu, ale je v našich silách uspieť. Musíme byť disciplinovaní, potom môžeme pomýšľať na úspech," povedal slovenský útočník Maroš Jedlička.

Šampionát bude prehliadkou talentov juniorského hokeja. Hneď v prvom zápase Slovákov proti USA by mal dostať šancu Matthew Knies.

Tento hráč má slovenských rodičov, narodil sa však už v zámorí.

Švédi sa budú opierať o dvojicu Alexander Holtz a William Eklund, obaja útočníci už v tejto sezóne naskočili do zápasov v NHL.

Veľká pozornosť sa bude upierať na Matveja Mičkova z Ruska, ktorému predpovedajú podobnú kariéru, akú predvádza Alexander Ovečkin.

Kanaďania nominovali 16-ročného Connora Bedarda, aj on by mal v budúcnosti patriť medzi hviezdy v profilige.

Slováci otvoria účinkovanie na MS v noci z 26. na 27. decembra o 3.30 h SEČ zápasom proti USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Pýtal sa od manželky. Tím slovenskej dvadsiatky na MS posilnil Američan