Roman, Daňo aj Hrehorčák podpísali nové zmluvy s českým majstrom

Marko Daňo (vpravo) so svojimi spoluhráčmi z Třinca.
Marko Daňo (vpravo) so svojimi spoluhráčmi z Třinca. (Autor: hcocelaricz/ instagram)
SITA|9. máj 2022 o 18:04

V mužstve z Třinca bude v budúcej sezóne pôsobiť aj Vladimír Országh ako asistent trénera.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví útočníci Marko Daňo, Miloš Roman a Patrik Hrehorčák zostanú v kádri úradujúceho majstra českej extraligy HC Oceláři Třinec aj v sezóne 2022/2023.

V klube tak bude naďalej pôsobiť dokopy šesť slovenských hokejistov, keďže platné zmluvy majú stále aj útočníci Vladimír Dravecký s Tomášom Marcinkom a obranca Martin Marinčin.

Ďalším Slovákom v mužstve bude Vladimír Országh, ktorý sa stal asistentom nového hlavného trénera Zdeňka Motáka.

Mladší brat obrancu Michala Romana z extraligových Nových Zámkov Miloš je jediným zo šestice Slovákov v Třinci, ktorý sa dostal do záverečnej nominácie na MS 2022 vo Fínsku. Na seniorskom svetovom šampionáte debutoval pred rokom.

Dvadsaťdvaročný center má za sebou dve sezóny v drese "oceliarov" a v oboch sa tešil z majstrovského titulu. V ročníku 2021/2022 zaznamenal 24 bodov (10+14) v 44 dueloch základnej časti, v play-off si pripísal dva góly a tri asistencie v 14 stretnutiach. Na konte má aj bronzovú medailu zo ZOH v Pekingu.

Dvadsaťsedemročný Daňo zavŕšil českým titulom svoju najúspešnejšiu sezónu v kariére, v ktorej sa tiež tešil z olympijského bronzu. V 36 zápasoch základnej časti nazbieral 16 bodov (10+6), v dvanástich dueloch play-off trikrát skóroval.

Odchovanec Dukly Trenčín má za sebou aj 141 stretnutí v zámorskej NHL v dresoch tímov Columbus Blue Jackets, Colorado Avalanche, Winnipeg Jets a Chicago Blackhawks. Zahral si aj za Slovan Bratislava v KHL.

Dvadsaťtriročný Hrehorčák má za sebou už siedmy ročník v Třinci, tretí medzi mužmi. V 14 dueloch vyraďovacej časti nazbieral štyri gólové prihrávky, v 56 zápasoch dlhodobej fázy sezóny získal 15 bodov (12+3).

V novembri minulého roka reprezentoval Slovensko na Nemeckom pohári. V ročníku 2018/2019 získal s tímom Rouyn-Noranda Huskies prestížny Memorial Cup za víťazstvo v juniorskej Kanadskej hokejovej lige (CHL).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Roman, Daňo aj Hrehorčák podpísali nové zmluvy s českým majstrom