Studenič o odchode z reprezentácie: Nikto za mnou neprišiel ako chlap

Marián Studenič v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2019.
Marián Studenič v zápase Slovensko - Nemecko na MS v hokeji 2019. (Autor: SME - Marko Erd)
Oh my Hockey|2. sep 2024 o 20:55

Verí, že si v reprezentácii ešte niekedy zahrá.

BRATISLAVA. Marián Studenič dobrovoľne opustil hokejovú reprezentáciu počas kvalifikácie na Zimné olympijské hry 2026.

Zatvoril si tak dvere do reprezentácie. Potvrdil to generálny manažér Miroslav Šatan, ktorý povedal, že s ním do budúcna už nebudú komunikovať.

Útočník teraz na sociálnych sieťach zverejnil svoje stanovisko k danej veci. Prinášame ho kompletné len s drobnou jazykovou korektúrou:

"Ahojte všetci hokejoví fanúšikovia, 

nemal som v pláne sa k celej udalosti vôbec vyjadrovať, ale musím, lebo každá minca má vždy dve strany. V prvom rade chcem pogratulovať chalanom k postupu na olympiádu. 

Bol môj odchod z reprezentačnej akcie neprofesionálny? Bol. Dala sa celá táto situácia riešiť inak? Rozhodne dala. Ale tiež som len človek, ktorý robí rozhodnutia a som pripravený niesť následky.

Ľudia, ktorí sledujú moje hokejové sezóny vedia, že tá minulá mi skončila 25. júna a od 1. augusta som začal písať novú kapitolu v mojom hokejovom živote v úplne novom klube v Európe. S tým súvisela nulová letná príprava. Vo Švédsku som bol 3 týždne, kde som mal nastavený tréningový režim, aby moje telo po tejto záťaži bolo pripravené na novú sezónu. Následne prišlo pozvanie do reprezentácie, ktoré som prijal s radosťou.

Prvé precitnutie nastalo hneď po príchode do kabíny, kde som si z papiera na dverách prečítal, že som mimo základnú zostavu. Prekvapilo ma to, ale povedal som si, že sa to ešte asi zmení. Keď ani po 3 dňoch od môjho príchodu nikto z trénerov nebol schopný si so mnou sadnúť a normálne chlapsky povedať, že sa takto rozhodli, čo by som plne rešpektoval, tak som sa musel spýtať ja.

Odpoveď bola, že je to kvôli turnaju, na ktorom som bol s Färjestadom a prišiel som na zraz reprezentácie o jeden deň neskôr. Realizačný tím som o tejto skutočnosti vopred informoval a nemali s tým problém (nepadlo ani slovo o 13. útočníkovi či tribúne). Nie, nechcel som si vyplakať miesto v zostave, ale radšej by som uprednostnil prípravu na sezónu ako vysedávať na striedačke/tribúne či opierať sa o mantinel počas tréningu alebo zápasu.

Rozhodnutie trénerov o zostave plne rešpektujem, každý jeden z chalanov si zaslúži hrať, sú to super hokejisti. Len som mal pocit, že miesto alebo úlohu, ktorú mi pridelili, mohol dostať niekto mladší, ktorý by aspoň nasal reprezentačné skúsenosti a preto mojej nominácii nerozumiem. S rešpektom by som prijal nepozvanie na olympijskú kvalifikáciu. Ja som sa zatiaľ mohol v pokoji aklimatizovať a pripraviť na náročnú sezónu v novom klube a prísť na iný reprezentačný zraz.

Nie som nahnevaný ani urazený a verím tomu, že Slovensko ešte v budúcnosti reprezentovať budem. Ale predchádzať tomu musí férová komunikácia a vzájomný rešpekt.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Studenič o odchode z reprezentácie: Nikto za mnou neprišiel ako chlap