Slafkovský musí zobrať čakan do ruky a drieť, vraví Libor Hudáček

Libor Hudáček.
Libor Hudáček. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|12. jan 2023 o 08:30

Hudáček hovorí o Třinci, Winter Games i reprezentácii.

Vlani sa so slovenskou hokejovou reprezentáciou tešil zo senzačného bronzu na OH v Pekingu. V aktuálnej sezóne rozšíril rady tímu s najvyšším počtom Slovákov v českej extralige – Třinci. Ten už v piatok odohrá zápas proti Brnu v rámci Kaufland Winter Games 2023.

Chýbať v ňom nebude ani slovenský útočník LIBOR HUDÁČEK, ktorý si pri tom zaspomína na svoje detstvo. Nedávne Vianoce strávil rodák z Levoče s rodinou v Třinci, hoci jeho plány boli pôvodne iné.

"Nestihli nám dokončiť kuchyňu v novom zrube vo Vysokých Tatrách. Chceli sme byť tam, ale napokon sa to nepodarilo. Navyše deti boli choré. Povedali sme si, že radšej ostaneme doma. Užili sme si to. Rodičia boli za bratom Julom v Astane, kde mali aspoň väčšiu zimu a sneh. Za nami prídu neskôr. Už sa na nich tešíme," povedal Hudáček.

Libor Hudáček a Juraj Slafkovský.
Libor Hudáček a Juraj Slafkovský. (Autor: FOTO/INSTAGRAM)

Po bronzovom úspechu Slovenska na olympiáde v Pekingu bude chcieť na najbližších MS v Lotyšsku a Fínsku tím vedený Craigom Ramsaym opäť dosiahnuť úspech. Ak by vám prišla pozvánka z národného tímu prijali by ste ju?

Uvidíme, v akom budem stave zo zdravotnej stránky. Veľa závisí aj od iných faktorov, ako sú chuť a energia po náročnej sezóne. Stále mám motiváciu obliecť si slovenský dres a dosiahnuť nejaký úspech.

Slovensku vyrastá silná hokejová generácia na čele s Jurajom Slafkovským a Šimonom Nemcom. Vnímate ich aj ako lídrov a budúce opory reprezentácie?

Niečo podobné som zažil na vlastnej koži pred desiatimi rokmi. Viem, o čom to je, a so skúsenejšími hráčmi sa im budeme snažiť čo najviac pomôcť. Oni sú z mentálnej stránky veľmi dobre nastavení. Je to nová a mladá generácia. Majú priestor a je len na nich, ako s tým naložia. Musia chytiť šancu za pačesy. Zatiaľ to s nimi vyzerá veľmi sľubne.

Aj na vás bol, podobne ako na Slafkovského, vyvíjaný v začiatkoch kariéry veľký tlak. V Montreale je pod neustálym drobnohľadom médií. Čo by ste mu odkázali?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Slafkovský musí zobrať čakan do ruky a drieť, vraví Libor Hudáček