Víťazná séria Slovana sa skončila. Košice sa vrátili do hry o finále

Hokejisti Košíc sa radujú z gólu v zápase proti Slovanu.
Hokejisti Košíc sa radujú z gólu v zápase proti Slovanu. (Autor: TASR)
TASR|11. apr 2022 o 21:04 (aktualizované 11. apr 2022 o 21:25)

Víťazstvo spečatili gólom do prázdnej bránky.

Tipos extraliga - semifinále play off, 3. zápas

Košice - Slovan Bratislava 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 25. Lapšanský (Slovák, Pereskokov), 31. Ihnačák (Deyl, Saucerman), 59. Rogoň (Ihnačák, McPherson) - 29. Haščák

Rozhodovali: Štefik, T. Orolin - Šoltés, Stanzel, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

Počet divákov: 7745

Košice: Riečický - Volgin, Šedivý, Snuggerud, Romančík, Deyl, Saucerman, Jacko - Klhůfek, Chovan, Paršin - McPherson, Ihnačák, Bartánus - Pereskokov, Slovák, Lapšanský - Rogoň, Havrila, Milý - Vaculík

Slovan: Peters - Breton, MacKenzie, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Matoušek, Kytnár, Zigo - Belluš, Preisinger, Chalupa

/stav série 1:2/

KOŠICE. Hokejisti HC Košice zvíťazili v treťom zápase semifinálovej série Kaufland Tipos extraligy nad bratislavským Slovanom 3:1.

V domácej Steel Aréne, ktorá bola takmer vypredaná, dosiahli prvé víťazstvo v sérii a ukončili šesťzápasové víťazné ťaženie Slovana v play off. "Belasí" predtým vo štvrťfinále zdolali hráčov Prešova 4:0 na zápasy.

Najdôležitejšie momenty sa udiali v druhej tretine, v ktorej si Košice vypracovali vedenie 2:1 a v tretej časti ho zveľadil gólom do prázdnej bránky Patrik Rogoň.

Priebeh zápasu: Košice - Slovan Bratislava

I. tretina:

Tréner domácich spravil po druhom zápase viacero zmien v zložení formácií a v bránke Košíc nastúpil prvýkrát v play off Dominik Riečický.

Do zostavy "belasých" sa vrátil obranca MacKenzie, naopak vypadol z nej ďalší zadák Golian. Od úvodu sa hralo v rýchlom tempe a búrlivej atmosfére.

V 9. minúte boli hostia blízko ku gólu, ale obranca Valach trafil iba do žŕdky. Jääskeläinen krátko na to nepotrestal zaváhanie obrany "oceliarov".

II. tretina:

Druhá tretina sa začala veľkou šancou Slovana, keď Takáč ušiel obrane domácich, no jeho pokus zmaril Riečický. Aj tretíkrát v sérii strelili úvodný gól zápasu Košičania.

V 25. minúte nedovolili hosťom rozohrať a Lapšanský si po spolupráci s Pereskokovom a Slovákom zblízka vychutnal brankára Petersa - 1:0.

Domácim vydržal tesný náskok štyri minúty. Košickí obrancovia Šedivý a Volgin sa zrazili na útočnej modrej čiare, puk si vzal Haščák a po nájazde vyrovnal.

Domáci získali náskok späť o dve minúty, keď Deylovu strelu tečoval Ihnačák - 2:1.

Blízko k vyrovnaniu bol v 33. minúte Rapuzzi, ktorý zakončil zblízka, ale Riečický ležiac na ľade zastavil puk hokejkou na bránkovej čiare.

Košičania odpovedali šancou Bartánusa. V závere druhej časti sa domáci dostali k presilovke o dvoch hráčov, ale skóre sa nezmenilo.

III. tretina:

Tretia tretina priniesla výraznú snahu hostí o vyrovnanie, ale Takáč po chybe košickej obrany neuspel z úniku ani po druhýkrát.

Košičania sa snažili držať puk na hokejkách a viackrát ich podržal brankár Riečický, ktorý dostal prednosť pred Andrejom Košarišťanom.

Slovanisti sa dve minúty pred koncom dostali k hre bez brankára, v ktorej však Rogoň gólom do prázdnej bránky uzavrel skóre na 3:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Víťazná séria Slovana sa skončila. Košice sa vrátili do hry o finále