Plán na Kanadu sa zrodil na pumpe. O rok môžeme byť ešte silnejší, tvrdí Feneš

Ivan Feneš.
Ivan Feneš. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
Boris Vanya|7. jan 2023 o 16:55

Tréner hokejovej dvadsiatky hodnotí šampionát.

Slovenská hokejová dvadsiatka obsadila na majstrovstvách sveta v Halifaxe a Monctone šieste miesto. Napínavé štvrťfinále proti Kanade, v ktorom Slováci prehrali 3:4 po predĺžení, zaradili hokejoví experti medzi najväčšie hokejové klasiky v histórii juniorských turnajov.

"Boli tam dva kľúčové momenty, ktoré nás mohli na turnaji vystreliť vyššie," hodnotil po návrate domov pred novinármi tréner tímu IVAN FENEŠ.

Kapitán tímu Šimon Nemec po štvrťfinále povedal, že keď sa nám máli remíza proti Kanade, asi ideme správnym smerom. Ako ste tento výrok vnímali?

Tieto slová vyriekol Šimon bezprostredne po štvrťfinálovom zápase proti Kanade. Naozaj zavládlo obrovské sklamanie, veľa chlapcov plakalo a neplakali iba oni. Bolo cítiť, že sme boli veľmi blízko k úspechu.

Myslím, že do budúcna majú títo chlapci obrovský potenciál. Keď sa pozriem vedľa seba na Paľa Funteka, pre hokejovú verejnosť to bolo možno pred turnajom neznáme meno. Patril k hráčom, ktorí počas šampionátu vyskočili. Ale boli tam aj ďalší.

Turnaj bol pre nich obrovská skúsenosť, do života, do hokejovej kariéry a určite z toho môže o niekoľko rokov ťažiť aj slovenská seniorská reprezentácia.

Veľmi ma teší, že sme potešili mnoho fanúšikov nielen na Slovensku, ale ich priazeň sme pocítili aj v Kanade, čo bolo veľmi príjemné.

Pred turnajom sa hovorilo veľa o ambíciách tohto tímu. Naplnili sa z vášho pohľadu alebo tento tím mal na viac?

Vždy ideme do turnaja s cieľom zlepšovať sa od zápasu k zápasu. Mali sme skvelého brankára, videli sme že môžeme konkurovať aj najlepším tímom.

Spätne keď hodnotím naše pôsobenie, boli tam dva kľúčové momenty, ktoré nás mohli vystreliť vyššie.

Bol to zápas proti Švajčiarom, najmä tretia tretina, ktorú sme naozaj nezvládli a po zápase sme boli veľmi sklamaní, že sme prehrali po desiatej sérii nájazdov. Aj to svedčí, že sme chceli dosiahnuť veľa.

Druhý bol štvrťfinálový súboj proti Kanade, keď sme vyrovnali na 3:3 a mali sme dve veľké šance a ďalšiu v predĺžení. Vtedy bolo naozaj cítiť, že aj zaplnená hala v Halifaxe stíchla. Naopak, to, čo nastalo po víťaznom góle Kanady, takú atmosféru nikto z nás asi nezažil. Koniec bol to pre nás veľmi trpký.

Neuvažovali ste v zápase proti Švajčiarom v závere riadneho hracieho času o hre bez brankára, keďže víťazstvo za tri body dávalo veľkú šancu na prvenstvo v skupine a potenciálne slabšieho súpera vo štvrťfinále?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Plán na Kanadu sa zrodil na pumpe. O rok môžeme byť ešte silnejší, tvrdí Feneš