Naštartovaní Košičania konečne vyhrali aj doma, zvolenský reštart sa opäť odkladá

Hokejisti HC Košice.
Fotogaléria (13)
Hokejisti HC Košice. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|15. jan 2024 o 10:15

Košičania čakali na domáce víťazstvo viac ako 50 dní, kríza Zvolena pokračuje treťou prehrou v rade.

KOŠICE. Košickí hokejisti si v repríze minuloročného finále proti Zvolenu pripísali tretie víťazstvo v rade a zdá sa, že z decembrovej nočnej mory sú vonku.

V Steel Aréne dopriali fanúšikom radosť z víťazstva po viac ako päťdesiatich dňoch. V zápase s mnohými šancami na oboch stranách sa chlieb lámal v tretej tretine.

Košičania išli do vedenia gólom do šatne pred prvou prestávkou, v druhej tretine dovolili Zvolenu aj vďaka vylúčeniam držať nádej na dobrý výsledok a súpera definitívne zlomili až v tej záverečnej a aj vďaka výborne chytajúcemu Riečickému mu napokon nedovolili v Košiciach skórovať.

Lunterovi zámorskí spoluhráči sedia

Košický tréner Dan Ceman, ktorého už dvakrát riešila pre pozápasové slovné ataky na rozhodcov disciplinárna komisia, začal svoje hodnotenie zápasu pochvalou pre rozhodcov. Napriek víťazstvu videl vo výkone svojich zverencov ešte rezervy.

„V piatok sme hrali super zápas na Slovane, ktorý mal veľa emócií ako v play-off. Dnes som v prvej tretine cítil trochu menej emócií na našej strane.

V druhej tretine nás trochu pribrzdili oslabenia, ale hrali sme ich výborne a neinkasovali v nich rovnako ako v predchádzajúcom zápase.

Do tretej tretiny sme hráčov vyzývali, aby hrali ten najlepší hokej aký vedia. Hra bola taká, aká mala byť. Dnes odohrala skvelý zápas Pollockova lajna s Fejesom a Lunterom,“ pochválil útok, ktorý mal prsty vo všetkých štyroch góloch.

Pritom táto útočná trojica hrala spolu len druhý zápas a zdá sa, že po hľadaní zloženia útočných trojíc počas decembrovej krízy, našiel Ceman k najproduktívnejším košickým útočníkom Brettovi Pollockovi a Hunterovi Fejesovi vhodného parťáka, Mária Luntera.

Aj tomu zatiaľ hra so zámorskými ťahúňmi prináša ovocie. Po šesťzápasovom bodovom pôste prispel na Slovane k víťazstvu jednou asistenciou, proti Zvolenu si pripísal dva body, za gól aj asistenciu.

„Je úplne jedno, ktorá formácia dá tie góly. Samozrejme ma teší, že môžem takto pomôcť tímu a urobím všetko pre to, aby tých bodov bolo viac,“ poznamenal Lunter.

Fotogaléria zo zápasu Košice - Zvolen (Tipos extraliga, 36. kolo)

Riečický prvýkrát v sezóne zatiahol roletu

Podľa Luntera, napriek výsledku nebol zápas jednoduchý. „Super nás podržal Riči v bránke, ale celý tím sme podali bojovný kolektívny výkon,“ pochválil spoluhráčov a osobitne brankára Dominika Riečického.

Ten podal opäť vynikajúci výkon a svoj tím viackrát podržal. Pripísal si svoj prvý shut out v sezóne a z viac ako 93 % úspešnosti zákrokov kraľuje extraligovým brankárskym štatistikám.

„Sme radi, že sme vyhrali ďalší zápas. Snažil som sa chytať. Bol to vyrovnaný hokej, dôležité bolo, že sme udržali ich presilovky,“ typicky stručne zhodnotil vydarený zápas Riečický.

Po treťom víťazstvo v rade sa zdá, že Košice sú späť. „Po každom vyhratom zápas sa posúvame a je dobrá nálada. Budeme sa snažiť vydržať na víťaznej vlne, čo najdlhšie.

Dúfam, že sme tú čiernu sériu zahodili za hlavu. Máme za sebou ťažký december a snáď sme sa v novom roku už definitívne rozbehli,“ zaželal si Lunter.

Mário Lunter (vľavo) a Filip Čulík v zápase HC Košice - HKM Zvolen.
Mário Lunter (vľavo) a Filip Čulík v zápase HC Košice - HKM Zvolen. (Autor: TASR)

Víťazstvo nad Zvolenom prinieslo Košičanom aj posun v tabuľke a už v piatok sa môžu opäť priblížiť k lídrovi zo Spišskej Novej Vsi.

Na jej ľade odohrajú oceliari už piaty vzájomný zápas tejto sezóny a pokúsia sa druhýkrát zvíťaziť.

„Ukázalo sa, že sa dá aj tam vyhrať. Verím, že sa to podarí aj nám,“ verí Riečický narážajúc na nedávno Nitrou ukončenú domácu neporaziteľnosť Spišiakov.

Nahnevaný Trenčan

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Naštartovaní Košičania konečne vyhrali aj doma, zvolenský reštart sa opäť odkladá