Experta zaujal výkon Mešára na MS U20. Stúpol v rebríčku nádejí Montrealu

Filip Mešár v zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji do 20 rokov 2023.
Filip Mešár v zápase Slovensko - Lotyšsko na MS v hokeji do 20 rokov 2023. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
SITA|5. jan 2023 o 16:03

Podľa experta Mešárovi šampionát pomôže aj pri návrate do OHL

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Filip Mešár potvrdil úlohu jedného z lídrov slovenského tímu na končiacich MS v hokeji do 20 rokov 2023 v Kanade.

Ako asistent kapitána Šimona Nemca zaznamenal dva góly a štyri asistencie v piatich zápasoch.

Osemnásťročný krídelník vďaka výkonom na MS juniorov stúpol v rebríčku experta Marca Dumonta z portálu Montreal Hockey Now z 5. na 2. miesto medzi nádejami klubu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL.

"Na turnaji sa rozbiehal pomaly, ale neskôr rýchlo našiel svoj rytmus a v štyroch dueloch nazbieral šesť bodov, vrátane fantastickej prihrávky na vyrovnávajúci gól vo štvrťfinále proti Kanade.

Šampionát ukončil s najlepšími štatistikami spomedzi slovenských útočníkov aj všetkých nádejí Canadiens, ktoré tam hrali. Naplno ukázal svoju tvorivosť, hokejové videnie a ochotu hrať do tela, čo by mu malo pomôcť pri návrate do OHL," zhodnotil Dumont účinkovanie Mešára na MS U20.

Filip Mešár odohral v aktuálnej sezóne 17 zápasov za tím Kitchener Rangers v kanadskej juniorskej OHL, pripísal si v nich 22 bodov za 10 gólov a 12 asistencií.

Podľa Dumonta pomôžu 26. hráčovi vlaňajšieho draftu nováčikov do NHL aj noví útočníci v tíme Daniil Žilkin a Francesco Arcuri, ktorých Kitchener nedávno získal výmenami.

Mladému Slovákovi by mali poskytnúť viac priestoru na ľade a tým pádom aj viac gólových príležitostí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Experta zaujal výkon Mešára na MS U20. Stúpol v rebríčku nádejí Montrealu