Vegas vymenili kontrakt Shea Webera, získali farmára z Arizony

Dysin Mayo v drese Arizony Coyotes.
Dysin Mayo v drese Arizony Coyotes. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|23. feb 2023 o 08:52

Mayo sa sťahuje po prvýkrát v kariére.

GLENDALE, LAS VEGAS. Klub zámorskej NHL Arizona Coyotes získal kontrakt Sheu Webera z Vegas Golden Knights výmenou za obrancu Dysina Maya. Toho vedenie Vegas okamžite poslalo do farmárskeho tímu Henderson Silver Knights v AHL.

"Zlatých rytierov" sme v sprievodcovi uzávierkou prestupov, ktorá sa uskutoční už za osem dní, pasovali do roly nakupujúcich, "kojotov" do úlohy predajcov.

Dvadsaťšesťročný Mayo nastúpil v prebiehajúcej sezóne na 15 zápasov v drese Arizony, v ktorých nebodoval. Väčšiu časť ročníka strávil na farme v Tucsone. V NHL doteraz odohral celkovo 82 stretnutí s bilanciou štyri góly, osem asistencií a 30 mínusových bodov.

Bývalý kapitán Montrealu Weber nehral od play off 2020/21, no až do konca sezóny 2025/2026 mu plynie 14-ročná zmluva s priemerným ročným platom 7,86 milióna dolárov, ktorú podpísal ešte ako hráč Nashvillu v roku 2012.

Golden Knights majú po zbavení sa Weberovej zmluvy priestor pod platovým stropom vo výške 8,75 milióna dolárov. Preto od nich môžeme očakávať nasledujúce výmeny, spájajú sa s Jessem Pujujärvim, Nickom Bjugstadom, ale vzhľadom na finančné možnosti možno pôjdu po väčších hviezdach.

Coyotes už majú aj kontrakty Andrewa Ladda, ktorý vyprší po aktuálnej sezóne 2022/2023, a zmluvu Bryana Littlea s platnosťou do konca ročníka 2023/2024. V minulosti vlastnili aj zmluvy Chrisa Prongera, Pavla Dacjuka či Mariána Hossu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vegas vymenili kontrakt Shea Webera, získali farmára z Arizony