Honzek pred draftom dominoval. Jednu kategóriu vyhral, v ďalších bol vysoko

Samuel Honzek počas NHL Draft combine v Buffale.
Samuel Honzek počas NHL Draft combine v Buffale. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. jún 2023 o 08:45

Samuel Honzek predviedol svoju silu.

BUFFALO. Od 4. do 10. júna prebiehal v Buffale NHL Draft combine. Všetkých 32 tímov profiligy malo možnosť pozrieť sa bližšie na viac ako sto najväčších talentov pre draft 2023.

Hráči už tradične absolvovali rozhovory s tímami a fyzické testy.

Pred zrakom skautov NHL sa ukázalo aj šesť Slovákov - Dalibor Dvorský, Samuel Honzek, Adam Gajan, Alex Čiernik, Maxim Štrbák a Martin Mišiak.

Slovensko malo na draft combine najvyššie zastúpenie za posledných pätnásť rokov.

Na fyzických testoch sa darilo Samuelovi Honzekovi. Útočník, ktorý pôsobil vo Vancouveri v juniorskej WHL, dosiahol výborné výsledky.

Zo všetkých mladíkov mal najlepšie čísla na bicykli, kde vo vrchole vygeneroval 22,4 wattov na jeden kilogram telesnej váhy.

Honzek zaujal aj v iných kategóriách.

Druhý najlepší bol v skoku z miesta, skočil takmer tri metre - 298,5 centimetra. Tretí skončil v skoku do výšky bez použitia rúk, dosiahol 50,7 centimetra.

Darilo sa mu aj v testoch obratnosti, v rýchlych behoch do pravej strany skončil štvrtý najlepší. V najlepšej desiatke skončil aj v sile zápästí.

Jeho ľavé zápästie bolo šieste najsilnejšie, pravé siedme. Rodák z Trenčína ukázal svoju silu aj pri zhyboch, spravil ich dvanásť za sebou.

Samuel Honzek v drese Vancouver Giants.
Samuel Honzek v drese Vancouver Giants. (Autor: Twitter Vancouver Giants)

Honzek má za sebou náročnú sezónu, ktorú mu skrátilo zranenie.

"Bolo to veľmi ťažké, ale zranenia sú súčasť hokeja. Hovoril som s mentálnym trénerom, ktorý mi povedal, aby som zostal pozitívne naladený a tvrdo pracoval," hovoril v Buffale Slovák.

"Mal som tak viac týždňov na to, aby som bol v posilňovni a vrátil sa silnejší a lepší. Myslím si, že sa mi to podarilo," skonštatoval.

V najlepšej desiatke rôznych testov skončili aj ďalší Slováci. Na bicykli sa darilo aj Alexovi Čiernikovi, ktorý vygeneroval ôsmy najlepší výkon (19,4 W/kg).

Zaujal aj Adam Gajan. Talentovaný brankár, ktorý zažiaril na MS U20, má v tele len 7,4 percent tuku. V tomto meraní skončil piaty najlepší.

Spolu s Čiernikom obstáli veľmi dobre aj v teste pohyblivosti tela. Cieľom tohto testu bolo zmerať mobilitu a stabilitu hráčov v siedmich rôznych pohyboch. Lepšie ako títo dvaja Slováci obstáli len dvaja ďalší hráči.

Do top 10 v skoku do diaľky z miesta sa dostal aj Maxim Štrbák. Skočil 286,5 centimetrov a skončil na siedmom mieste v tejto disciplíne.

Draft NHL 2023 sa uskutoční 28. a 29. júna v Nashville.

Dvorský, ktorý figuruje v prognózach skautov najvyššie zo Slovákov, sa na popredných miestach v NHL Draft combine neumiestnil. V Buffale nechýbal ani Connor Bedard, očakávaná draftová jednotka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Honzek pred draftom dominoval. Jednu kategóriu vyhral, v ďalších bol vysoko