Poprad potvrdil nového trénera. Kanaďana strieda kouč juniorky Hrnčár

Hokejisti HK Poprad majú nového trénera.
Hokejisti HK Poprad majú nového trénera. (Autor: TASR)
SITA|11. feb 2022 o 17:28

Hokejisti Popradu sú aktuálne v extralige šiesty.

POPRAD. Trénerom A-tímu extraligového hokejového klubu HK Poprad do konca aktuálnej sezóny bude Martin Hrnčár.

Na tomto poste nahradil kanadského rodáka Coreyho Neilsona, ktorý "kamzíkov" viedol od novembra 2021 po odvolaní Petra Mikulu.

Hrnčár v tomto ročníku doteraz pracoval ako kouč popradskej juniorky.

"Nie som nadšený, že sme museli druhýkrát meniť trénera. Vždy sme sa snažili o dlhodobú stabilitu, ale bohužiaľ v tejto sezóne veci nešli tak, ako sme všetci očakávali.

Novému trénerovi veríme, má skúsenosti a v tejto sezóne spravil fantastickú robotu v juniorskom tíme, ktorý dlhodobo vedie ligu a má majstrovské ambície. V tejto situácii si musíme pomôcť už iba sami," uviedol na oficiálnom webe klubu jeho riaditeľ Ľudovít Jurinyi.

Podľa šéfa popradského klubu nebol čas na to hľadať nové alternatívy.

"Vychádzali sme aj z jeho spolupráce s trénermi Skokanom a Suchým. Zároveň pôsobil pri Ernestovi Bokrošovi, ktorý patrí k slovenskej špičke. Má aj extraligové a reprezentačné skúsenosti.

Sezóna ešte nie je stratená, spravíme všetko pre úspech, pretože iba našim vlastným odhodlaním a dôverou v samých seba vieme z tejto situácie vyjsť ako víťazi. Potrebujeme však k tomu aj podporu celej hokejovej komunity," dodal Jurinyi.

Podľa Martina Hrnčára je jeho posun k A-tímu logickým vyústením práce, ktorá prebehla v tejto sezóne v juniorskom tíme.

"Juniorka je lídrom a má zlaté ambície. Aj preto som v novembri odmietol ponuku na tento post, pretože som bral, že priorita je práca v juniorke. Na druhej strane, záleží mi na úspechu Popradu, je to klub s veľkou tradíciou, ktorý vychoval veľa skvelých hráčov. Hlavnou úlohou bude udržať sa v Top 6 a pripraviť sa čo najlepšie na play-off," povedal Martin Hrnčár, cituje ho web "kamzíkov".

Hokejisti Popradu sú v aktuálnej extraligovej tabuľke na 6. priečke, na piate Košice strácajú šesť bodov a pred siedmou Banskou Bystricou majú náskok dvoch bodov.

Kouča Neilsona klub odvolal po štvrtkovej ligovej prehre s Liptovským Mikulášom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad potvrdil nového trénera. Kanaďana strieda kouč juniorky Hrnčár