Prehrávajú, aby získali Bedarda? Nič také sa nedeje, tvrdí šéf NHL

Connor Bedard stíhaný Callem Odeliusom v zápase Kanada - Švédsko.
Connor Bedard stíhaný Callem Odeliusom v zápase Kanada - Švédsko. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. jan 2023 o 05:35

Connor Bedard sa má jedného dňa zaradiť medzi najväčšie hviezdy v NHL.

NEW YORK. Odborníci sa zhodujú, že draft do NHL v roku 2023 bude jedným z najsilnejších v dejinách. Jednotkou sa stane generačný talent Connor Bedard.

Dostať sa na čo najvyšší výber je preto pre tímy veľmi lákavá možnosť. Čím nižšie organizácia skončí, tým sú vyššie jej šance na jednotku, preto sa otvorene špekuluje o tom, či niektoré kluby neťahá skôr vyššia draftová voľba ako konečná dvadsiata priečka v tabuľke.

Hlavný komisionár Gary Bettman tieto teórie odmieta.

"Nebudete prehrávať zápasy, aby ste zvýšili svoje šance o pár percent. To je hlúposť," cituje šéfa súťaže Arpon Basu z The Athletic.

"A, úprimne povedané, takýto postoj je podľa mňa v rozpore s profesionalitou, ktorú majú naši hráči a tréneri. Nikto schválne neprehráva. Hráči a tréneri v lige robia všetko pre to, aby vyhrali. Aj keď skončíte poslední, stále máte 75-percentnú šancu, že prvý výber nedostanete."

Šanca na zisk draftovej jednotky je pre posledný tím súťaže na úrovni 18,5 percent. Predposledný má 13,5-percentný predpoklad. Z prvého miesta môže voliť len jedenásť mužstiev, keďže sa vďaka lotérii môžu tímy posunúť iba o desať pozícií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prehrávajú, aby získali Bedarda? Nič také sa nedeje, tvrdí šéf NHL