Giroux odmietol New York a Boston. Na stole je jeho výmena na Floridu

Claude Giroux v drese Philadelphie Flyers.
Claude Giroux v drese Philadelphie Flyers. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|18. mar 2022 o 07:16

Vážny záujem o Girouxa bol od štyroch klubov.

PHILADELPHIA. Dohoda o výmene Claudea Girouxa je na spadnutie. Kapitán Philadelphie Flyers by mal zamieriť na Floridu.

Panthers sa javia ako favorit na Stanleyho pohár. Vlani ako čierny kôň vyraďovacích bojov prehrali v prvom kole proti rivalom a neskorším víťazom z Tampy Bay. Teraz idú "all-in" na víťazstvo.

Draho museli zaplatiť za obrancu Bena Chiarota, ktorý sa stal ich prvou veľkou posilou pred uzávierkou. Na lane však - ako vravia insideri - majú omnoho väčšiu rybu.

Štyria kandidáti

Sú najbližšie k zisku Claudea Girouxa. V súboji o jeho služby aktuálne vedú nad Coloradom Avalanche, iným favoritom na titul.

Práve potenciálnej výmene Girouxa do Colorada bol venovaný aj článok v seriáli redakcie Oh my Hockey.

Trejd do Avs však prejde iba vtedy, ak padne momentálne najpravdepodobnejší scenár.

Panthers a Avalanche boli od začiatku favoritmi na zisk lákavého mena. Ako informuje insider Anthony SanFilippo, ponuky predložili aj Boston Bruins a New York Rangers, no Giroux zrejme nie je ochotný odísť do žiadneho z týchto klubov.

Svoju budúcnosť má vo svojich rukách. Generálnym manažérom nestačí pohovoriť si s vedením Philadelphie, musia presvedčiť aj Girouxa, ktorý má v zmluve zakomponovanú klauzulu o nevymeniteľnosti.

Kontrakt mu platí do konca sezóny 2021/22. O svojej budúcnosti potom môže rozhodnúť ako neobmedzene voľný hráč.

Tisíc a dosť?

Claude Giroux odohral vo štvrtok tisíci zápas v kariére. Celú ju strávil vo Philadelphii. A na tisícke sa počty možno zastavia.

SanFilippo informuje, že Giroux pravdepodobne neodletí s mužstvom z Nashvillu do Ottawy, kde hrajú "letci" najbližší duel.

Namiesto toho sa má stretnúť s manažmentom Floridy po piatkovom stretnutí v kalifornskom Anaheime. Na tomto mieste by mohol padnúť verdikt.

Výmene do karát nahráva aj skutočnosť, že Owen Tippett, ďalší vopred predpokladaný kandidát na trejd, nehral v poslednom dueli Charlotte Checkers, farmy Floridy. Mal by byť súčasťou výmeny za Girouxa.

SanFilippo dodáva, že sa presná protihodnota nedá vopred určiť, no počul, že by si Flyers mohli zapýtať aj Mackieho Samoskevicha, ktorého Panthers vlani draftovali z 24. pozície.

Čo s Coloradom?

Novinár Adrian Dater informuje, že Flyers stále uvažujú aj nad ponukou Colorada Avalanche. "Lavíny" môžu byť zadnými vrátkami, ak by sa do obchodu s Floridou zaplietla prekážka.

Dater vraví, že vedeniu Avalanche nikto nepovedal, že sú mimo hry. Síce sú hlavnými favoritmi Panthers, ale Avs o služby Girouxa stále stoja a nie je nereálne, že ho napokon uvidíme v ich drese.

Podľa Datera už Flyers odmietli ponuku Avalanche, ktorá by ich smerom za tridsaťštyriročného kapitána poslala dvadsaťročného obrancu Justina Barrona a voľbu v prvom kole draftu 2023.

Vlani patril klub z Denveru k hlavným ašpirantom na zisk Stanleyho pohára. Sklamanie v podobe vypadnutia z druhého kola ich primälo k tomu, aby boli v ročníku 2021/22 agresívnejší na trhu.

Prvé dva prestupy už uskutočnili. Získali Josha Mansona z Anaheimu a Nica Sturma z Minnesoty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Giroux odmietol New York a Boston. Na stole je jeho výmena na Floridu