Vyhrali najvyšším rozdielom v sérii. Spišiaci opäť oslavujú postup do semifinále

Hráči Spišskej Novej Vsi sa tešia po strelení gólu počas štvrtého zápasu štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HC '05 Banská Bystrica - HK Spišská Nová Ves.
Fotogaléria (10)
Hráči Spišskej Novej Vsi sa tešia po strelení gólu počas štvrtého zápasu štvrťfinále play off hokejovej Tipos extraligy HC '05 Banská Bystrica - HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)
TASR|23. mar 2024 o 20:31

V sérii triumfovali presvedčivo 4:0.

Tipos extraliga - štvrťfinále play-off

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves 3:6 (1:1, 1:2, 1:3)

Góly: 9. Luža (A. Stránský), 35. Bačik (R. Faith, Langkow), 59. Vela (Hora, Turnbull) – 14. Džugan, 23. Myklucha (Vandas), 35. Merežko (Archambault, Nellis), 45. Nellis (Romaňák, Archambault), 53. Nellis (Archambault), 56. Kerbashian (Bakoš)

Rozhodovali: Štefik, Crman – Ordzovenský, Bogdaň

Vylúčenia: 5:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 2562

Banská Bystrica: Krošelj – Luža, Bačik, Nielsen, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Žabka – Turnbull, Vela, M. Wilkins – Gašpar, Bíreš, Matoušek – Petriska, Langkow, R. Faith – Macek, A. Stránsky, Výhonský

Spišská Nová Ves: Melicherčík – Merežko, Romaňák, Ališauskas, Björkung, J. Valach, Žiak – Rapáč, Nellis, Archambault – Bakoš, Kerbashian, Majdan – Hamráček, Drábek – Vandas Myklucha, Džugan

/konečný stav série: 0:4/

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti HK Spišská Nová Ves postúpili do semifinále play off Tipos extraligy 2023/2024.

V sobotu vyhrali vo štvrtom stretnutí štvrťfinálovej série na ľade HC '05 Banská Bystrica 6:3 a v sérii triumfovali jednoznačne 4:0 na zápasy.

Dvoma gólmi a asistenciou sa blysol kanadský útočník hostí Anthony Nellis. Spišská Nová Ves si na meno svojho ďalšieho súpera ešte musí počkať.

Fotogaléria zo zápasu Banská Bystrica - Spišská Nová Ves (4. štvrťfinále, Tipos extraliga)

Do vedenia išli v prvej tretine domáci hokejisti, keď sa po vyhratom buly ujala strela Lužu spoza kruhov.

Následne ´barani´ nezvýšili vedenie v presilovke o dvoch hráčov a pykali. Vandasov únik v oslabení ešte neskončil gólom, ale Dužuganov po chybe D. Stránskeho bol úspešný – 1:1.

V strednom dejstve otočil vývoj Myklucha pred odkrytou bránkou a na 3:1 zvýšil v presilovke od modrej Merežko. Lenže Bystričania o 22 sekúnd odpovedali zásluhou Bačíka na 2:3.

V tretej tretine základ úspechu hostí položil Nellis, ktorý pred prázdnou bránkou nezaváhal a pridal aj poistku v podobe gólu na 5:2.

Posledný šiesty zásah Spišiakov obstaral v úniku bekhendom Kerbashian, za domácich už iba skorigoval Vela.

Hlas po zápase

Branislav Rapáč, hráč Spišskej Novej Vsi: "Darilo sa nám v sezóne proti nim, verili sme si na nich, chceli sme ich. Prestrieľali sme ich vo štvrťfinálových dueloch, boli sme tímom, ktorý hral s pukom, mal šance. Je to pre Bystricu kruté po tých dvoch predĺženiach a našej otočke v závere druhého duelu série, to mentálne tímu nepridá. Hlava je 50 percent úspechu, bolo to náročné pre Bystricu, ale ak vyhráte sériu 4:0, tak je to zaslúžené. Môžeme si teraz aspoň oddýchnuť a dobre sa pripraviť na semifinále, zlepšiť veci, ktoré nám nešli."

Vlastimil Wojnar, tréner Spišskej Novej Vsi: "Bola veľmi ťažká. Prvý zápas sme vyhrali po predĺžení, druhý zápas sme otáčali poldruha minúty pred koncom, tretí v Bystrici sme znovu zvládli až v predĺžení, až v štvrtom dueli sme súpera v poslednej tretej tretine prehrali tým, že sme ju odohrali rozumne. Boli sme favoritom tejto série, chceli sme to potvrdiť, čo sa najmä systémovou hrou na ľade súpera podarilo.“

Róbert Džugan, hráč Spišskej Novej Vsi: "Vôbec to nebolo také ľahké ako vyznieva stav série. Za mňa to bolo ťažké. Dva zápasy išli do predĺženia, jeden sme otočili na konci tretej tretiny, takže mali sme šťastie. Banskobystričania hrali dobre, viac zápasov v podstate na tri lajny, až na tento posledný, ale aj my sme mali určité problémy, no zvládli sme to skvele.“

Pavúk play-off Tipos extraligy

(Autor: Sportnet)
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vyhrali najvyšším rozdielom v sérii. Spišiaci opäť oslavujú postup do semifinále