Strelil najrýchlejší hetrik Floridy. Barkova uznáva aj Slafkovského parťák

Aleksander Barkov sa teší so spoluhráčmi z Floridy.
Aleksander Barkov sa teší so spoluhráčmi z Floridy. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. dec 2022 o 12:04

Fínsky útočník ho dosiahol za 15:22 minúty.

NEW YORK. Fínsky hokejista Aleksander Barkov zaznamenal v NHL hetrik pri triumfe Floridy nad Montrealom 7:2. Dvadsaťsedemročný útočník ho dosiahol za 15:22 minúty duelu proti tímu Juraja Slafkovského a bol najrýchlejší v klubovej histórii.

Druhý presný zásah padol počas presilovej hry a so 67 gólmi je lídrom v tejto štatistike v tíme Panthers.

Barkov sa stal šiestym hráčom, ktorý strelil tri góly v jednej tretine, a len druhým hokejistom s toľkými presnými zásahmi v prvej časti. Napodobnil tak Stevena Reinprechta (30. októbra 2009).

"Je to jednoduchšie, keď hráte s naozaj dobrými hráčmi a prihrajú vám do šance. Bol som draftovaný touto organizáciou a som tu od prvého dňa. Toto je miesto, kde chcem byť, takže pre mňa veľa znamená byť na akomkoľvek zozname rekordov. Som poctený," povedal Barkov pre oficiálnu klubovú stránku po prekonaní Scotta Mellanbyho.

Jeho výkon vyzdvihol aj tréner Paul Maurice: "On dokáže zmeniť celú hru. Dosiahol päť bodov, no stále to nie je z jeho strany všetko. Dokáže zvládnuť dôležité vhadzovania počas oslabení alebo presilových hier a pomôcť tímu."

VIDEO: Pozrite si hetrik Aleksandra Barkova

Barkov nastúpil po troch zápasoch, keď nehral pre zranenie v dolnej časti tela, no po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu.

Kvalitu fínskeho útočníka uznal aj obranca Arber Xhekaj z Montrealu, ktorý mal v zápase bilanciu 1+1: "Patrí k najlepším hráčom v lige a ak mu dáte priestor a čas, dokáže to využiť."

Útočník Winnipegu Sam Gagner odohral 1000. zápas v profilige proti Vancouveru. Tridsaťtriročného útočníka ocenili Jets pre domácim stretnutím proti Canucks (4:2).

Kanaďan pôsobil počas 16 sezón v profilige v tímoch Edmonton Oilers, Arizona Coyotes, Philadelphia Flyers, Columbus Blue Jackets, Vancouver a Detroit Red Wings. Spolu získal 516 bodov za 190 gólov a 326 asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Strelil najrýchlejší hetrik Floridy. Barkova uznáva aj Slafkovského parťák