Po úchvatnom štarte šestnásť zápasov bez bodu. Čo sa stalo s Adamom Ružičkom?

Adam Ružička.
Adam Ružička. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|23. feb 2023 o 15:45

Bez návratu do produktívnejších útokov je zisk stratenej formy nepravdepodobný.

CALGARY. Ešte na Vianoce bol najproduktívnejším Slovákom v NHL. Adam Ružička dokazoval, že pre stabilnú rolu v najlepšej súťaži sveta robí všetko a každú šancu chytá za správny koniec.

Potom, čo v úvode sezóny nedostával dôveru a nehral, prišla jeho príležitosť vďaka zraneniam v tíme. Spoľahlivo zaskočil za Jonathana Huberdeaua v prvom útoku a spoluprácu s ním si pochvaľovali i spoluhráči.

Čoraz viac fanúšikov a odborníkov začalo cítiť, že by si mohol získať viac rešpektu u trénera Darryla Suttera, ktorého vzťah k mladým hráčom nikdy nebol pozitívny. Lenže tento vianočný sen sa za dva mesiace rozpadol ako domček z karát.

Od Štedrého dňa odohral Bratislavčan šestnásť stretnutí a ani v jednom z nich nebodoval. Len dvakrát bol na ľade dlhšie ako dvanásť minút, pričom až deväťkrát neodohral ani desať minút.

So zmenou jeho roly prišlo, čoho sme sa najviac obávali. Ružička je opäť na hrane prvého tímu a na jeho jesenné bodové hody sa zabudlo.

Bol najlepší v NHL

Ešte začiatkom decembra sme o Ružičkovi mohli hovoriť ako o najefektívnejšom hráčovi v celej súťaži. Predbehol aj hviezdy ako Connor McDavid, David Pastrňák či Jason Robertson.

Flames za veľa gólov vďačili práve jemu. V hre piatich proti piatim mal v tom období veľmi málo konkurentov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po úchvatnom štarte šestnásť zápasov bez bodu. Čo sa stalo s Adamom Ružičkom?