Chuťovky z NHLky: Budú počas uzávierky vymenení Tatar, Ružička či iní Slováci?

Tomáš Tatar oslavuje gól v drese New Jersey.

Chuťovky z NHLky: Budú počas uzávierky vymenení Tatar, Ružička či iní Slováci?

Tomáš Tatar oslavuje gól v drese New Jersey. (Autor: TASR/AP)
Tomáš Tatar oslavuje gól v drese New Jersey.
Tomáš Tatar oslavuje gól v drese New Jersey. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|23. feb 2023 o 10:15

Jonathan Toews má problémy spojené s Covidom tri roky po nakazení.

NEW YORK. Prestupová uzávierka klope na dvere. Vymenení už boli Bo Horvat, Ryan O´Reilly či Vladimir Tarasenko. Keďže ostáva len týždeň a deň, môžeme vídať aj niekoľko výmen denne.

V dnešných chuťovkách z NHLky sa pozrieme, ako zatrasie trade deadline pozíciou Slovákov v NHL. Ktorí z nich môžu byť predmetom obchodu?

Nik z nich nie je stopercentne na predaj. Žiaden sa neocitol v pozícii ako Jakob Chychrun či Vladislav Gavrikov, ktorí nehrávajú, aby sa nezranili.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Dnešný diel pravidelnej rubriky o najlepšej hokejovej lige sveta bude aj o 800. bode Connora McDavida, neuveriteľnom podceňovaní Petra Šťastného, škandále bývalého rozhodcu či zápasoch NHL v Austrálii.

1. Prestupová uzávierka v NHL sa uskutoční v piatok 3. marca 2023. Pokrývame ju živým textovým prenosom, avšak deväť dní pred deadlinom sme vydali aj sprievodcu touto udalosťou, kde nájdete kupujúce a predávajúce kluby, ako i najväčších adeptov na trejd.

2. Vzhľadom na počet a roly Slovákov v súťaži nie je pravdepodobné, že prinesieme veľa veľkých noviniek o našich krajanoch. Teoreticky by sme sa však mohli dočkať veľkého trejdu porovnateľného s tým, ktorého súčasťou bol pred dvomi rokmi Richard Pánik.

Toho v apríli 2021 vymenili Washington Capitals spolu s Jakubom Vránom a dvomi draftovými voľbami do Detroitu za Anthonyho Manthu. Na prvý pohľad nevyvážená protihodnota vtedy spôsobila poriadny rozruch a o trejde sa dlho hovorilo.

3. Azda jediný, u ktorého môžeme rátať s aspoň teoretickou šancou na podobne veľkú výmenu, je Tomáš Tatar. Jeho budúcnosti sme sa venovali v samostatnom obšírnom článku a skutočnosti v ňom opísané naďalej platia. Nemá novú zmluvu a Devils sa ho ako aktívni kupci môžu vzdať.

Aj on už má svoje skúsenosti s veľkými obchodmi. Vo februári 2018 ho ako posilu z Detroitu priviedli Vegas Golden Knights za tri draftové voľby.

V septembri toho istého roku bol súčasťou protihodnoty za Maxa Paciorettyho z Montrealu. Pri tomto trejde získali Canadiens aj svojho súčasného kapitána Nicka Suzukiho.

4. Čo s Nemcom a Slafkovským? Druhý menovaný je nedotknuteľný, trejd je bez šance.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Budú počas uzávierky vymenení Tatar, Ružička či iní Slováci?