Henry sa ospravedlnil fanúšikovi, ktorý ho osočoval

TASR|17. jan 2012 o 13:20

Francúzsky futbalista Thierry Henry sa ospravedlnil fanúšikovi Arsenalu FC za nadávky po nedeľňajšej prehre "kanonierov" na ihrisku Swansea City.

LOINDÝN.

Henry, ktorý nastúpil v drese Arsenalu v druhom zápase v rámci hosťovania zo zámorského New Yorku Red Bulls, priznal, že stratil nervy, keď ho fanúšik urazil.

"Nedeľa ma skutočne šokovala a sklamala, no nielen výsledkovo. Po záverečnom hvizde nešťastného zápasu som trval na tom, aby sme sa išli celý tím poďakovať fanúšikom za podporu. Keď som prišiel pred našich priaznivcov, nevedel som pochopiť osočovanie zo strany jedného z nich. Potrebujeme povzbudiť, a nie kritizovať, to som sa mu snažil vysvetliť, no keď sa na to spätne pozriem, mohol som sa vyjadriť aj inak."

"Chcem sa mu preto ospravedlniť za použitie nevhodného slovníka. Nechcel som byť zlomyseľný ani sa nikomu vyhrážať, ale pripúšťam, že som to mohol povedať aj pokojnejším spôsobom," kajal sa Henry.

Arsenalu patrí po prehre 2:3 piata priečka v tabuľke Premier League, pričom na vedúci Manchester City, ktorý zvíťazil na ihrisku Wiganu 1:0, stráca už 15 bodov. Najbližšie Arsenal privíta na domácej pôde Manchestrer United a Henry vyzval fanúšikov, aby ich podporili.

"Potrebujeme vás na našej strane v dobrých časoch, ale ešte väčšmi vtedy, keď sa nedarí. Chceme získať tri body a vrátiť sa ešte do hry," dodal historicky najlepší kanonier klubu, ktorý sa vráti za oceán koncom februára pred štartom nového ročníka Major League Soccer.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Henry sa ospravedlnil fanúšikovi, ktorý ho osočoval