HC Lev uvoľnil Nagya, Ölveckého, Kloučka i Balána

(Autor: SITA)
SITA|31. dec 2011 o 03:24

Hokejový klub HC Lev Poprad uvoľnil zo svojich služieb kvarteto hráčov.

V HC Lev Poprad urobili rez v kádri, šancu dostanú talenty z tímu Tatranských vlkov.

POPRAD. V slovenskom tíme Kontinentálnej hokejovej ligy už nebudú pokračovať obranca Tomáš Klouček a útočníci Stanislav Balán, Ladislav Nagy a Peter Ölvecký. Klub pri svojom rozhodnutí zvažoval ekonomické dôvody. Do 31. decembra je pre účastníkov KHL uvoľnenie hráčov ekonomicky výhodnejšie.

„Miesto týchto hráčov do tímu zamiera tí najlepší hokejisti z kádra Tatranských vlkov. Juniorka Levov si v prestížnej MHL vedie výborne, ako nováčik tím bojuje o play-off a traja najlepší hráči z jej kádra sa aktuálne zúčastňujú na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Kanade. Tým, že klub dá týmto najlepším česko-slovenským juniorom príležitosť presadiť sa v KHL len potvrdí víziu, ktorú avizoval pri príchode KHL i MHL na Slovensko. Hráči Tatranských vlkov tak dostávajú jedinečnú možnosť presadiť sa v najlepšej hokejovej lige v Európe a treba podotknúť, že túto možnosť nemá drvivá väčšina juniorov hrajúcich v Európe juniorskú súťaž.

Po boku svojich skúsených kolegov z tímu Levov môžu hráči Tatranských Vlkov bojovať o svoje stabilné miesto zostave a to ako v tohtoročných dôležitých zápasoch v boji o play-off, ale aj pre nasledujúce ročník klubu v KHL. Teraz je to len na samotných hráčoch, ako ponúknutú šancu dokážu využiť. Organizácia HC LEV tak týmto krokom jasne potvrdzuje význam hokejovej akadémie, ktorý v Spišskej Novej Vsi vzniká, a ktorá by mala mať v najbližších sezónach celoeurópsky význam. Chceme, aby tím Tatranských Vlkov produkoval v celoeurópskom meradle tých najlepších juniorov pripravených po všetkých stránkach na vstup do hokeja na najvyššej úrovni a do tých najlepších celosvetových súťaží,“ uviedol v tlačovej správe klubu riaditeľ pre komunikáciu HC Lev Jan Rachota.

HC Lev Poprad má za sebou 37 zápasov základnej časti, po ktorých má stále šancu na postup do play-off. Vedenie klubu pred rezom v kádri zhodnotilo prínos jednotlivých hráčov pre mužstvo. HC Lev do sezóny vstupoval takmer so 60 hokejistami, ktorí mohli naskočiť do KHL. Polovica z nich hráva v juniorskej MHL. Šancu v prvom tíme už dostali z mladíkov Jank, Sekáč a Matai.

Klouček za HC Lev odohral 19 stretnutí, v ktorých dosiahol 1 asistenciu. Nagy, ktorý na Štedrý deň utrpel v zápase s Atlantom Mytišči otras mozgu, je s 19 bodmi (12+7) v 35 súbojoch momentálne štvrtým najproduktívnejším hráčom klubu. Ölvecký má od začiatku sezóny zdravotné problémy a nastúpil len na šesť súbojov, Balán v šestnástich dueloch dosiahol 2 body (1+1).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»HC Lev uvoľnil Nagya, Ölveckého, Kloučka i Balána