HC Lev prehral doma so Spartakom, Obšut rozhodol proti Čechovu

SITA|6. nov 2011 o 17:27

Diváci na protest proti nešportovej hre Čechova zahádzali ľad a hostí vypískali, čo nezvládol ani kouč Viťaza. Od jedného z hráčov si požičal hokejku a za svojou striedačkou ňou bil divákov.

MINSK. Hokejisti HC Lev Poprad prehrali v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na domácom ľade s ruským Spartak Moskva tesne 2:3.

Zverenci trénera Radima Rulíka sa v stredu 16. novembra predstavia na ľade ruského klubu Avtomobilist Jekaterinburg.

Veľmi dobrým výkonom sa v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) proti tímu Víťaz Čechov prezentovala dvojica slovenských hráčov Dinama Minsk Jaroslav Obšut a Peter Podhradský.

Tridsaťpäťročný útočník Obšut totiž v posledných sekundách zápasu rozhodol svojím gólom o výhre domácich v pomere 3:2, kým o tri roky mladší obranca Podhradský mal prsty vo všetkých presných zásahoch mužstva z bieloruskej metropoly, keď si pripísal 3 asistencie.

Dvoma gólovými prihrávkami dopomohol Branko Radivojevič svojmu tímu Atlant Mytišči k víťazstvu nad Avangardom Omsk. Slovenský reprezentant bol pri úvodnom presnom zásahu stretnutia z hokejky Batyršina v 2. min duelu a prsty mal aj v góle Levandovského v úvodnej minúte tretieho dejstva.

Trénera Čechova krotila polícia

O ďalší škandál sa v KHL postarali hokejisti tímu Viťaz Čechov. Psychicky nezvládli inkasovaný gól 44 sekúnd pred koncom z hokejky Obšuta a tréner hostí dokonca bil divákov za svojou striedačkou.

Minsk v zostave s tromi slovenskými obrancami v súboji s Čechovom dlho nepotvrdzoval úlohu favorita a dvakrát prehrával, v samotnom závere však strhol vedenie na svoju stranu.

V presilovej hre 44 sekúnd pred koncom Obšut po prihrávke krajana Petra Podhradského prestrelil od modrej všetko, čo mu stálo v ceste, a upravil na 3:2 pre domácich.

Známi bitkári z Čechova sa ani nesnažili o vyrovnanie. Namiesto toho dvakrát v záverečných sekundách surovo vyvolali šarvátky, po ktorých dostali trest do konca zápasu až piati hráči hostí.

Diváci na protest proti nešportovej hre Čechova zahádzali ľad a hostí vypískali, čo nezvládol ani kouč Viťaza. Od jedného z hráčov si požičal hokejku a za svojou striedačkou ňou bil divákov. Situáciu upokojil až zákrok policajtov a rozhodcovia poslali trénera sedem sekúnd pred záverečnou sirénou predčasne do kabíny.

ico

Výsledok:

HC Lev Poprad - Spartak Moskva 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Góly: 13. V. Nedorost (Pilař), 26. V. Nedorost (BARTEČKO, Pilař) - 12. Ľudičin (Bodrov), 22. Ľudičin (Š. RUŽIČKA, BARANKA), 38. A. Juňkov

Vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vasiľov, Cyplakov - Michajevič, Aľošin (všetci Rus.), 4500 divákov

HC Lev Poprad: J. Laco - Pilař, Mezei, Hunkes, Sigalet, Lewis, V. Mihálik, Klouček - Bartečko, V. Nedorost, L. Nagy - Špirko, Juraj Mikúš, Kristek - Rudolf Huna, Balán, Chabada - Fabricius, Lundberg, Sekáč.

Spartak Moskva: Kasutin - Mamkin, Baranka, Budkin, Bodrov, Benoit, Makarov - Ľudučin, Gubin, Š. Ružička - Marcel Hossa, Žukov, A. Juňkov - Denežkin, Koronin, Belokoň - Komaristij, Zavaruchin, Nikoncev

Bobrovova divízia:

1. Petrohrad 20 13 4 1 2 79:36 48
2. Dinamo Moskva 22 13 2 0 7 61:48 43
3. CSKA Moskva 22 8 2 5 7 51:50 33
4. Spartak Moskva 20 7 3 1 10 52:63 28
5. Dinamo Riga 22 7 1 4 10 51:63 26
6. Lev Poprad 22 7 1 2 12 60:66 25

Oba tímy sa zo začiatku len oťukávali a vypredané tribúny čakali na vážnejšiu šancu. V 7. min to spoza obrancu skúšal Nagy, Kasutin bol na mieste. Z nasledovného náporu druhej päťky Popradu vzišla bomba Pilařa od modrej tesne vedľa hosťujúcej bránky. Spartak mal v prvej tretiny možnosť hrať takmer neustále v početnej výhode, neodohrali ich však dobre a Laco nemal veľa práce.

V 12. min z trestnej lavice naskočil Lewis, za bránou stratil puk a Ľudičin z bezprostrednej blízkosti otvoril skóre - 0:1. Spartak sa vo vedení dlho neohrial a už o 30 sekúnd Lev vyrovnal, keď sa o bleskovú odpoveď postaral v dobrej forme hrajúci Nedorost. V 15. minúte znovu v početnej výhode pálil Budkin, Laco bez problémov jeho príklep kryl. Lev odohral v oslabení aj záver tretiny, Spartak bol však v útočnej fáze bezzubý.

Druhú časť odštartovalo 85-sekundová presilovka Spartaka o dvoch hráčov. Od modrej páliaci Hossa ešte gól nedal, no z ďalšej akcie už Ľudičin po Ružičkovej strele priamo pred Lacom nezaváhal a doklepol puk do siete - 1:2. Lev si následne vytvoril územnú prevahu, no vyloženú šancu si vypracovať nevedel. Až v 27. minúte po šiestich sekundách využil presilovku ďalším gólom Nedorost a Poprad po druhý raz vyrovnal. Domácich mohol do vedenia poslať aktívny Sigalet, Kanaďanov prienik zastavil Kasutin.

V 32. min si do vhodnej pozície z krídla nakorčuľoval Huna, mieril len do lapačky moskovského gólmana. V závere druhej časti domáci nešťastne inkasovali, keď Laco i Lewis nechali puk po dotyku Juňkova prejsť za bránkovú čiaru - 2:3.

Lev mohol v tretej tretine vyrovnať už po minúte hry, Kasutin vyrazil Balánovu strelu len pred Hunu, no ani ten moskovského brankára nepreľstil. Spartak mohol spečatiť svoje vedenie, ale A.Juňkov z kruhu nechal vyniknúť Laca. Podtatranci sa snažili vytvoriť si prevahu, no mali stále väčší problém usadiť sa v útočnom pásme hostí. Cez húštinu tiel pálil Pilař, no puk z jeho hokejky v sieti neskončil.

Obrovský tlak si Poprad vytvoril po strele Mezeia, Mikuš na niekoľkokrát neusmernil puk za Kasutina. Vzápatí sa do brejku dostal aktívny A. Juňkov, no nedal a po ňom Baranka bombou minul bránu. Tri minúty pred treťou sirénou Spartak nedovolene vyhodil puk z vlastnej tretiny a Lev dostal výhodu presilovky. Poprad síce tlačil, ale bez vážnejšej šance a domácich nespasila ani 16.sekundová power-play v závere.

Radim Rulík, tréner Popradu: "Hra bola vyrovnaná, rozhodol šťastný gól súpera na 2:3. Hostia bránili a my sme sa nedokázali presadiť. Mali sme nejaké príležitosti, no neskórovali sme. Bol to pre nás nešťastný zápas."

Viktor Pačkalin, tréner Spartaka: "Pred zápasom sme si rozobrali hru súpera na videu. Táto príprava nám samozrejme pomohla, keďže oba tímy mali rovnaký počet bodov. Bol to teda dôležitý zápas pre oba tímy. Pre nás to bolo i zložité, keďže na ľade Popradu sa hrá ťažšie. Súper hral naozaj dobre."


Výsledky ostatných zápasov KHL:

Salavat Julajev Ufa - Barys Astana 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Jugra Chanty-Mansijsk - Traktor Čeľabinsk 5:4 po sam. nájazdoch (0:1, 3:2, 1:1 - 0:0, 1:0)

Ak Bars Kazaň - Avtomobilist Jekaterinburg 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Atlant Mytišči - Avangard Omsk 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) - Branko Radivojevič (Atlant) 0+2

SKA Petrohrad - Metallurg Magnitogorsk 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Dinamo Minsk - Víťaz Čechov 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) - Jaroslav Obšut 1+0, Peter Podhradský (obaja Dinamo) 0+3

Dinamo Riga - Severstaľ Čerepovec 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»HC Lev prehral doma so Spartakom, Obšut rozhodol proti Čechovu