HC Lev Poprad loví hokejistov, nedarí sa mu

Rudlf Huna medzi prvými podpísal zmluvu s HC Lev Poprad.
Rudlf Huna medzi prvými podpísal zmluvu s HC Lev Poprad. (Autor: FOTO - SITA)
Vojtech Jurkovič|30. jún 2011 o 17:55

Dvadsiateho júla by mal podľa reglementu Kontinentálnej hokejovej ligy vykorčuľovať na ľad aj jej nový účastník HC Lev Poprad. Pod Tatrami je však stále mnoho vecí zahalených tajomstvom.

Koncom júla by mal podľa reglementu Kontinentálnej hokejovej ligy vykorčuľovať na ľad aj jej nový účastník HC Lev Poprad. Pod Tatrami je však stále mnoho vecí zahalených tajomstvom. V prvom rade hráči, ktorých je zatiaľ iba päť.

POPRAD, BRATISLAVA. Vlani to bol škandál. Popradčania hádzali stroskotanie projektu nakoniec na bratislavské pasívne vedenie zväzu, sám prezident KHL Alexander Medvedev obvinil zväz z hrubej nezodpovednosti.

Faktom bola procesná chyba, ktorou bolo neprihlásenie HV Lev za člena slovenského zväzu, čo sa tým istým funkcionárom stalo pred rokom v Čechách.

Ani pred blížiacou sa sezónou neutíchli rozpačité signály. Najprv sa úplne nečakane vzdal funkcie riaditeľ pre médiá Zdeněk Šesták, ktorý vyhlásil, žeby bolo preňho nezodpovedné stotožniť sa takýmto smerovaním klubu. Potom potichu odstúpil z funkcie generálneho manažéra Tibor Turan, ktorý je zároveň konateľom popradského klubu v slovenskej extralige.

Všetko vraj bude dobré

Majiteľ HC Lev Poprad Roman Slavčev vo štvrtok rázne poprel, že by sa mohol zopakovať trápny vývoj z minulých rokov.

„Išlo o podcenenie mediálnych výstupov. Teraz finišujeme s uzatváraním hráčskych zmlúv. Zhruba do desiatich dní zaangažujeme dve agentúry, aby napravili a úplne zrekonštruovali imidž popradského klubu v KHL.

V priebehu svetového šampionátu v Bratislave Slavčev povedal, že základ tímu HC Lev zo 70–80 percent vytvoria Slováci a Česi, určite sa v ňom objavia aj ďalší zahraniční hráči.

Rozpočet popradského klubu je podľa Slavčeva na úrovni lotyšského Dinama Riga, teda zhruba pätnásť miliónov dolárov. Pravdou je, že legislatívne nemá klub žiadnu prekážku a už ho vyžrebovali do Západnej konferencie KHL.

Hoci sa v médiách v súvislosti s HC Lev Poprad skloňujú hráči ako Martin Štrbák, Doug O Brien, Radoslav Suchý, Ladislav Nagy, Ľuboš Bartečko či Róbert Petrovický, manažment klubu má zmluvne zastrešených iba päť neveľmi hviezdnych mien – útočníka Petra Ölveckého, Rudolfa Hunu, Rastislava Špirka a obrancov Jiřího Hunkesa a Stanislava Balána.

Petrovický už nechce zo seba robiť vola

Bývalý reprezentačný kapitán, 37-ročný Robert Petrovický je tiež vo fiktívnom výbere HC Lev, ktorý sa objavuje v médiách.

„Pre mňa by bol KHL v Poprade vítané predĺženie kariéry. Na hokej mám stále chuť, myslím, že môžem odovzdávať skúsenosti mladším. Ale Poprad za ideálne riešenie nepokladám. Nezabudnem, ako zo mňa pred rokom urobili vola a druhýkrát by som to už zažiť nechcel.“ Majster sveta 2002 vlani do poslednej chvíle veril projektu HC Lev a v príprave bol príkladom.

Petrovický zatiaľ od HC Lev oficiálnu ponuku nedostal, má prakticky zahatanú cestu aj do Dinama Riga, kde sa mu vlani pod trénerom Júliusom Šuplerom mimoriadne darilo.

„Pán Šupler odišiel do CSKA, pomery sa zmenili. Tam už je pre mňa cesta zavretá.“

Nový tréner HC Lev Radim Rulík včera najprv prejavil ochotu baviť sa o skladbe kádra, s pribúdajúcimi hodinami a odkladmi času strácal aj pokoj a ústretovosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»HC Lev Poprad loví hokejistov, nedarí sa mu