Haye chce odvetu, Kličko sa ním už nezaoberá

Vladimír Kličko počas súboja s Davidom Hayem.
Vladimír Kličko počas súboja s Davidom Hayem. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. júl 2011 o 12:59

Britský boxer David Haye je pripravený odložiť svoj plánovaný odchod do boxerského dôchodku.

LONDÝN. Britský boxer David Haye je pripravený odložiť svoj plánovaný odchod do boxerského dôchodku, len aby sa mohol znova stretnúť v ringu s Vladimirom Kličkom, ktorý ho v sobotu zdolal v súboji dvoch šampiónov kráľovskej superťažkej hmotnostnej kategórie. Haye po výroku rozhodcov v prospech súpera prišiel o svoj titul profesionálneho majstra sveta organizácie WBA. Svoju prehru vysvetlil zlomeninou malíčka na nohe. Odvetu by najradšej naplánoval na 13. októbra, keď oslávi 31. narodeniny.

Všetko však má v rukách ukrajinský šampión WBA, IBO, IBF a WBO Vladimir Kličko. "Či mi dá šancu na odvetu, keď budem stopercentne zdravý? Neviem. Ja by som ju privítal. Povedal, že ma dokáže knokautovať, tak mu ponúkam príležitosť. Nevedel ma poslať k zemi jednonohého, ako sa mu to teda môže podariť, keď budem na dvoch?" povedal deň po hamburskom súboji Londýnčan presvedčený o tom, že je v jeho silách získať späť majstrovský opasok: "Veľkí boxeri v minulosti prišli o tituly a získali ich späť. Rád by som dostal možnosť, ale či sa mi to podarí, to je už iné otázka. Je to na Vladimirovi a jeho ľuďoch."

Vladimir v súvislosti s možnosťou odvety naznačil, že zďaleka nepredstavuje prioritu v rámci jeho agendy a zároveň spochybnil Hayeho skutočný záujem o zopakovanie duelu. "Teraz mám kontrolu nad situáciou a rozhodnem sa, čo bude ďalej. Či už s Hayem alebo bez neho, je to skutočne dobrý pocit. Uvidí sa, aký bude môj ďalší krok. Hayem sa už ale nezaoberám," vyhlásil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Haye chce odvetu, Kličko sa ním už nezaoberá