Haščák verí, že si streleckú formu z prípravy prenesie aj do súťaže

Košičania si v poslednom prípravnom dueli poradili s Michalovcami na ich ľade 3:1.
Košičania si v poslednom prípravnom dueli poradili s Michalovcami na ich ľade 3:1. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|6. sep 2019 o 11:28

Košičania sa už nevedia dočkať prvého majstrovského zápasu.

Michalovce - Košice 1:3: fotogaléria

6.9.2019

KOŠICE. Dvojgólovým víťazstvom vo východniarskom derby s michalovskou Duklou sa na extraligové boje naladili hokejisti HC Košice.

„Oceliari“ presne týždeň pred štartom sezóny triumfovali na ľade nováčika po tuhom boji a pred parádnou kulisou (takmer 1800 divákov) 3:1, keď museli otáčať nepriaznivý stav.

Mužstvo z metropoly východu v prípravnom období zaknihovalo v ôsmich stretnutiach až šesť víťazstiev.

Za kratší koniec ťahalo iba proti českému Znojmu a poľskej Cracovii Krakov, teda v súbojoch, v ktorých na súpiske HC chýbal Marcel Haščák.

Skúsený útočník bol v príprave skutočným ofenzívnym lídrom tímu, keďže sa presadil v každom dueli, v ktorom nastúpil, a dokopy nastrieľal až desať gólov.

Konečne je príprava na konci

„Som veľmi rád, že sa mi počas prípravy darilo a mužstvu som aj takýmto spôsobom pomáhal. Pevne verím, že streleckú formu si prenesiem aj do súťaže. Urobím pre to všetko,“ skonštatoval 32-ročný Marcel Haščák, ktorý v generálke na michalovskom ľade strelil víťazný gól svojho celku.

Odchovanec popradského hokeja sa už nevie dočkať štartu nového tipsportligového ročníka, čo bolo cítiť aj z jeho vyjadrení po poslednom prípravnom zápase.

„Konečne je dlhá príprava na konci,“ túto frázu zopakoval počas našej krátkej debaty vari aj trikrát.

„Chceli sme si počas nej vyskúšať nejaké veci, keďže priestoru na to bolo dostatok. Myslím si, že tento tím začína mať sebavedomie. Nielen ja, ale aj ostatní chlapci sa už veľmi tešíme na majstrovské zápasy, ktoré sú už o niečom inom ako tie prípravné.“

O Slovane ešte nerozprávajú

Slovenský reprezentant, ktorý má vo svojej zbierke aj striebornú medailu zo svetového šampionátu v roku 2012, víťaznú generálku Košíc zhodnotil nasledovne:

„Michalovce podali sympatický výkon, hrali veľmi dobre a páčili sa mi. Musím uznať, že sme vyhrali aj so šťastím. Na to sa však o týždeň už nikto nebude pýtať, najdôležitejší je výsledok. Zvíťazili sme a to je podstatné.“

Už len niekoľko dní zostáva do z pohľadu „oceliarov“ veľkolepého štartu sezóny. Košičania v domovskej Steel Aréne už vo štvrtok privítajú veľkého rivala z hlavného mesta – bratislavský Slovan.

„V kabíne sa o tom ešte veľmi nerozprávame. Možno intenzívnejšie tento zápas začneme preberať od nedele večera, kedy máme tréning. Konečne to už vypukne a na rad prichádzajú poriadne zápasy. Myslím si, že sme pripravení dobre a dôležité je aj to, že nás nekvária vážnejšie zranenia,“ dodal Haščák.

Fakty

Michalovce - Košice 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)

Góly: 17. Lalancette (Mašlonka) - 27. Jokeľ (Chovan), 48. Haščák (Růžička), 60. Milý. Vylúčení: 4:8, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Korba, Kalina - Riš, Bogdaň, 1759 divákov.

HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan – Ventelä, Mesikämmen, Dalhuisen, Vorobjov, Bdžoch, M. Kolba, Hančák, Novický – Juusela, Lalancette, Mašlonka – Boltun, Galamboš, L. Hvila – Safaraleyev, Linet, Giľák – Chalupa, L. Toma, Hamráček.

HC: Košarišťan – Michalčin, Koch, V. Čížek, Repe, D. Růžička, Zeleňák, Bučko – S. Nagy, Mich. Chovan, M. Haščák – Klhůfek, D. Skokan, S. Hrabčák – J. Köver, Bortňák, Belluš – J. Milý, Suja, Jokeľ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Haščák verí, že si streleckú formu z prípravy prenesie aj do súťaže