Hantuchovú zastavila v 1. kole v Luxemburgu Hradecká

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
SITA|18. okt 2011 o 17:06

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako ôsma konči na turnaji v Luxemburgu hneď v jeho úvode.

LUXEMBURG. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako ôsma nezvládla úlohu favoritky a podľahla v utorňajšom zápase úvodného kola dvojhry na turnaji WTA BGL BNP Paribas Luxembourg Open v Luxemburgu (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch Deco-Turf v hale) českej "lucky loserke" z kvalifikácie Lucii Hradeckej 7:6 (3), 5:7, 1:6. Práve túto súperku predvlani na tomto podujatí zdolala v osemfinále v ich dosiaľ jedinom vzájomnom dueli 7:5, 3:6, 6:2.

V úvodnom sete mali obe aktérky istotu v svojom podaní. Hantuchová sa k prvým dvom šanciam na brejk dostala až v šiestej hre, Hradecká k jedinej v nasledujúcej. V desiatom geme potom Slovenka premrhala pri servise súperky hneď dve príležitosti ukončiť dejstvo, ale nepykala za to, pretože v tajbrejku dovolila súperke iba tri loptičky a využila svoj celkovo štvrtý setbal.

Aj v druhom sete sa obe tenistky mohli oprieť o kvalitný servis, brejkbaly si vypracovala iba Hradecká. Prvé tri zostali ešte nevyužité, ale keď sa už schyľovalo k druhému tajbrejku, prišla hneď aj setbalová šanca a tú už česká hráčka nepustila z rúk - 7:5.

Pre vývoj tretieho setu a celého zápasu bola rozhodujúca štvrtá hra, keď Hantuchová neodvrátila tretí brejkbal Hradeckej a dostala súperku na koňa - 1:3. Svoje nasledujúce podanie odovzdala bez jedinej loptičky a dovolila Hradeckej zakončiť set aj duel čistou hrou - 1:6.

Dvadsaťosemročná popradská rodáčka Hantuchová štartovala v Luxemburgu deviaty raz. Debutovala v sezóne 2000 a hneď sa dostala do štvrťfinále. Miestnym osobným rekordom zverenkyne Mateja Liptáka je finále spred štyroch rokov, v ktorom nestačila na Srbku Anu Ivanovičovú. Vlani v osemfinále podľahla Nemke Angelique Kerberovej. Tento rok si teda odnáša len jeden bod do príslušného rebríčka a šek na 1725 dolárov.

V sezóne 2011 si Hantuchová ešte zahrá - rovnako ako vlani - na novembrovom Turnaji majsteriek na indonézskom ostrove Bali zásluhou svojho celkového triumfu vo februári v thajskej Pattayi a dostatočnému postaveniu vo svetovom rebríčku. Hradecká bude v rovnakom týždni v kádri Česka v moskovskom finále Pohára federácie proti Ruskám.

Dvojhra - 1. kolo:

Lucie Hradecká (ČR) - Daniela Hantuchová (SR-8) 6:7 (3), 7:5, 6:1 za 148 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchovú zastavila v 1. kole v Luxemburgu Hradecká