Hantuchovú zabrzdil dážď, vyradila ju Azarenková

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|24. jún 2011 o 19:50

Slovenská tenistka síce dokázala vyrovnať stav setov duelu 3. kola Wimbledonu na 1:1, v tom rozhodujúcom však skoro stratila podanie a po tom, ako duel prerušil dážď, si už ruská súperka postup ustrážila.

LONDÝN, BRATISLAVA. Výborný tenis, prehra slovenskej ženskej jednotky. Daniela Hantuchová predviedla v piatkovom zápase 3. kola Wimbledonu sebavedomý výkon, po väčšinu stretnutia držala s favorizovanou súperkou krok, ale v treťom sete po dažďovej prestávke ju už hlasno hekajúca Bieloruska Victoria Azarenková prevýšila. Stretnutie sa hralo na centrálnom dvorci pred 15-tisíc divákmi. Pod strechou ho dokončili, aj keď vonku pršalo. Svetová päťka zvíťazila 6:3, 3:6, 6:2.

Pra Hantuchovú zostáva na jej najobľúbenejšom povrchu maximom štvrťfinále z roku 2002.

Premenila prvý mečbal

Hantuchová pri svojom jedenástom štarte v sérii vo Wimbledone v prvom sete doťahovala náskok súperky, vo štvrtom geme si prehrala podanie, ale vzápätí rebrejkom vyrovnala na 3:3. Potom však Azarenková získala tri gemy za sebou aj set 6:3.

Druhé dejstvo malo podobný priebeh, ale v prospech slovenskej tenistky. Hantuchová viedla 3:0, Bieloruska dotiahla na 3:3 a záver už patril našej hráčke.

Dramatický tretí set prerušil za stavu 1:2 a 30:30 pri podaní Hantuchovej dážď. Polhodinu sa nehralo, kým zatiahli strechu. Tenistky čakali v šatni. Z piatich doterajších dní vo Wimbledone nepršalo len jeden jedeň.

Hantuchová s Azerenkovou si prvý raz v kariére vyskúšali tenis na centrálnom kurte pod zatiahnutou strechou. Vo Wimbledone je v prevádzke od roku 2009. Na ďalších kurtoch sa podvečer už nedalo hrať.

Slovenská tenistka v zostávajúcom priebehu získala už len jeden gem. Bieloruska premenila hneď prvý mečbal.

aza.jpg

Viktoria Azarenková. Foto - SITA/AP

Čaká ju Petrovová

Obidve tenistky predviedli rýchly, nátlakový tenis s prudkými výmenami od základnej čiary.

Hantuchová si zo singlovej súťaže v All England Clube odnáša 160 bodov do rebríčka a šek na 34 375 libier.

Azarenková vyradila tohto roku na wimbledonskej tráve už druhú slovenskú tenistku, v prvom kole prešla cez Magdalénu Rybárikovú. S Hantuchovou vyhrala prvý raz v kariére, doteraz mala s ňou zápasovú bilanciu 0:2.

Bieloruská tenistka sa v osemfinále stretne s Ruskou Naďou Petrovovou.

Dvojhra žien - 3. kolo:

Viktoria Azarenková (Biel.-4) - Daniela Hantuchová (SR-25) 6:3, 3:6, 6:2 za 129 minút (53, 37, 39)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchovú zabrzdil dážď, vyradila ju Azarenková