Hantuchovú čaká na Bali Lisická

SITA|1. nov 2011 o 08:30

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa v prvom kole Turnaja majsteriek WTA stretne s Nemkou Sabinou Lisickou.

NUSA DUA. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa v prvom kole Turnaja majsteriek WTA, ktorý sa uskutoční na indonézskom ostrove Bali 3. - 6. novembra, stretne s Nemkou Sabinou Lisickou. Rozhodol o tom utorkový žreb.

Hantuchová nastúpi na koncoročnom "výberovom" podujatí proti turnajovej trojke. Dvadsaťosemročná Slovenka má s o šesť rokov mladšou súperkou, ktorá je momentálne na 18. mieste rebríčka WTA, bilanciu 1 výhra, 1 prehra. V roku 2008 sa stretli na tvrdom povrchu v Luxemburgu a duel sa skončil víťazstvom Hantuchovej. Lisická momentálnej 23. hráčke rebríčka prehru vrátila vo finále turnaja na tráve v Birminghame 2011.

Hantuchová odcestovala do exotickej destinácie v piatok po príprave v Bratislave. Popradská rodáčka by chcela odohrať na Bali viac ako jeden zápas.

"Keď už človek podstúpi takú náročnú cestu, časovo dlhšiu ako do Austrálie, bolo by dobré neobmedziť sa na jeden zápas a aspoň si zopakovať to vlaňajšie semifinále. Na druhej strane - to, ako to dopadne, už nezmení celý rok. Budem si to skôr užívať, hoci zároveň so snahou vydať maximum, ktoré vo mne ešte je. Zdravotne sa cítim strašne. Už ani neviem, ktorá časť tela ma nebolí, najmä s tou pätou je to naozaj vážne. Radšej by som už oddychovala, ale je pekné kvalifikovať sa na taký turnaj," povedala pre agentúru SITA Hantuchová.

Hantuchová si premiérovo zahrala v tomto ázijskom dejisku už v sezóne 2006. Na vtedy ešte radovom turnaji WTA prehrala hneď v 1. kole s Maďarkou Melindou Czinkovou.

O rok neskôr už bola na Bali vo finále, v ktorom nestačila na Američanku Lindsay Davenportovú, v sezóne 2008 podľahla v semifinále Rakúšanke Tamire Paszekovej.

Medzi najlepšie štyri sa prebojovala aj vlani - už na tzv. malých MS WTA. Pred dvanástimi mesiacmi hrala na šampionáte na tvrdom povrchu v hale v areáli International Convention Centre v lokalite Nusa Dua na základe "voľnej karty". V 1. kole vyradila Belgičanku Yaninu Wickmayerovú, v semifinále nestačila na Rusku Alisu Klejbanovovú a v zápase o 3. miesto podľahla Japonke Kimiko Dateovej-Krummovej. Teraz sa kvalifikovala štandardnou cestou zásluhou svojho februárového celkového triumfu v thajskej Pattayi.

Žreb 1. kola Turnaja majsteriek WTA (zhora podľa pavúka):

Marion Bartoliová (Fr.-1) - Anabel Medinová-Garriguesová (Šp.)

Sabine Lisická (Nem.-3) - DANIELA HANTUCHOVÁ (SR)

Ana Ivanovičová (Srb.) - Roberta Vinciová (Tal.-4)

Naďa Petrovová (Rus.) - Šuaj Pcheng (Čína-2)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchovú čaká na Bali Lisická