Hantuchová vypadla na Roland Garros s Jankovičovou

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: TASR/AP)
Tomáš Prokop|31. máj 2010 o 19:42

Daniela Hantuchová skončila na Roland Garros vo štvrtom kole. V osemfinále prestížneho antukového turnaja skončila už tretíkrát.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Slovenský tenis nebude mať zastúpenie vo štvrťfinále na Roland Garros. Ako posledná vypadla Daniela Hantuchová, ktorá nestačila v osemfinále turnaja na štvrtú nasadenú Jelenu Jankovičovú. Srbka tak vrátila našej hráčke prehru z aprílovej baráže o elitnú skupinu Pohára federácie.

Hantuchová predvádzala v Paríži veľmi dobré výkony, ale v zápase s Jankovičovou nevyužila príležitosť v prvom sete.

Ako kľúčový sa ukázal brejkbal v siedmom geme za stavu 3:3, naša hráčka ho nevyužila a vzápätí si v ďalšej hre prehrala podanie. Odvrátila síce štyri brejkbaly, na piaty už však nestačila. „V závere prvého setu som za stavu 4:3 nevyužila brejkbal, hoci som súperku vytiahla k sieti. Takú šancu som mala využiť," povedala pre agentúru SITA Hantuchová.

Druhý set bol v jasnej réžii favorizovanej Jankovičovej, ktorá si už nenechala vziať víťazstvo a postúpila za hodinu a dvadsaťpäťminút po výsledku 6:4 a 6:2 do štvrťfinále.

„Antuka je môj najmenej obľúbený povrch a celú antukovú sezónu som mala tento rok jednu z najlepších. Odohrala som výborné zápasy a môžem si zobrať veľa pozitív do ďalších turnajov. Teraz ma čaká tráva a na ňu sa veľmi teším," dodala slovenská tenistka.

„Hantuchová je lepšou tenistkou ako v minulosti, má vyrovnanejšie údery. Dnes však mala Jankovičová skvelý pohyb a využila všetky šance," zhodnotil výkon Hantuchovej komentátor televízie Eurosport a niekdajšia svetová jednotka Mats Wilander.

Najlepším výsledkom slovenského tenisu na Roland Garros ostávajú aj po tomto roku semifinále Dominiky Cibulkovej z vlaňajšej sezóny a rovnaký výsledok Dominika Hrbatého z roku 1999. V ženskej dvojhre skončila aj asi najväčšia favoritka parížskeho turnaja Justine Heninová, ktorá prehrala s Austrálčankou Stosurovou.

dvojhra - osemfinále:

Jelena Jankovičová (4-Srb.) - Daniela HANTUCHOVÁ (23-SR) 6:4, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová vypadla na Roland Garros s Jankovičovou