Hantuchová vo štvrťfinále, s Cibulkovou si nezahrá

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR)
TASR|23. feb 2011 o 16:39

Daniela Hantuchová vyhrala nad Verou Duševinovou a vo štvrťfinále ju čaká víťazka súboja medzi Dominikou Cibulkovou a Verou Zvonariovovou.

DAUHÁ. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v katarskej Dauhe (dotácia 721.000 dolárov).

Zverenka trénera Mateja Liptáka si v druhom kole poradila s ruskou kvalifikantkou Verou Duševinovou za 2:23 h po trojsetovom boji 4:6, 6:2 a 6:4.

Jej štvrťfinálovou súperkou bude vo štvrtok Ruska Vera Zvonariovová.

Zvonariovovú zdolala Hantuchová pred necelými dvomi týždňami v semifinále v thajskej Pattayi a svoju spanilú jazdu zakončila ziskom štvrtého singlového titulu. V Dauhe má vďaka postupu medzi elitnú osmičku už teraz istú prémiu 17.300 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchovej singlovým maximom v katarskej metropole je zatiaľ dvakrát semifinále z rokov 2005 a 2007.

Hantuchová: Dostávam sa do formy

Hantuchová po postupe medzi elitnú osmičku žarila spokojnosťou. "Som rada, že som v dalšom štvrťfinále. Proti Duševinovej to bol fyzicky nesmierne ťažký zápas, veľký boj o každú loptičku. Vera bola rozohratá z kvalifikácie a hrala naozaj veľmi dobre. Veľmi si cením, že sa mi rovnako ako proti Azarenkovej podarilo otočiť z 0:1 na sety."

"Dnes to bolo ťažšie v tom, že som bola favoritkou a každý odo mňa čakal, že zvíťazim. Včera proti Vike som nemala čo stratiť. Tréner Maťo Lipták si pôjde pozrieť zápas medzi Domčou a Zvonariovovou," povedala pre TASR Hantuchová.

"Som rada, že po nepríjemnom zranení achilovky na začiatku sezóny sa postupne dostávam do dobrej formy. Tutnaj v Dauhe je veľmi kvalitne obsadený a každé víťazstvo má svoju cenu."

Cibulková na Zvonariovovú nestačila

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nepostúpila do štvrťfinále turnaja v katarskej Dauhe a vo štvrtok nevyzve svoju krajanku Danielu Hantuchovú. V záverečnom zápase 2. kola prehrala s druhou nasadenou Ruskou Verou Zvonariovovou za 70 minút hladko v dvoch setoch 1:6 a 2:6.

Cibulková ani v treťom vzájomnom zápase nenašla účinnú protizbraň na svetovú trojku, keď doplatila na príliš veľké množstvo nevynútených chýb. Z Dauhy si odnáša prémiu 9525 dolárov a 60 bodov do svetového rebríčka.

Hantuchová pred necelými dvomi týždňami zdolala Zvonariovovú v semifinále turnaja v thajskej Pattayi, kde svoju spanilú jazdu zakončila ziskom štvrtého singlového titulu. V celkovej bilancii vedie Ruska 4:2.

Dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Vara Duševinová (Rus.) 4:6, 6:2, 6:4

Hantuchovej vyšiel úvod stretnutia s Duševinovou n po rýchlom brejku sa ujala vedebia 3:1. Ruska však potom získala päť gemov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Od začiatku druhého dejstva Hantuchová rovnako ako v dueli 1. kola proti Bieloruske Victorii Azarenkovej zvýšila agresivitu a podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj.

Druhý set získala jasne vo svoj prospech. V treťom dejstve po brejku v treťom geme odskočila Duševinovej na 3:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Duševinovou na 3:0.

Vera Zvonariovová (2-Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:1, 6:2

V zápase s Cibulkovou Zvonariovová hneď v úvodnom geme stratila vlastné podanie, no potom získala šesť gemov v rade a prvý set získala jasne vo svoj prospech. Slovenská jednotka priveľa kazila najmä z forhendu, pri dlhších výmenách od základnej čiary jej chýbala väčšia trpezlivosť.

V druhom dejstve si Zvonariovová po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová vo štvrťfinále, s Cibulkovou si nezahrá