Hantuchová v Miami skončila, prehrala so svetovou jednotkou

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: TASR/AP)
TASR|27. mar 2011 o 06:55

Slovenská tenistka nevyužila v druhom sete tri setbaly a tak sa z víťazstva teší svetová jednotka.

MIAMI. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 3. kola dvojhry na turnaji WTA v americkom Miami (dotácia 4,5 milióna dolárov).

Zverenka trénera Mateja Liptáka prehrala s najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Dánkou Caroline Wozniackou za 1:53 h v dvoch setoch 1:6 a 6:7 (7). V druhom dejstve nevyužila tri setbaly.

Hantuchová aj v treťom vzájomnom dueli proti rodáčke z Odense ťahala za kratčí koniec, súperke však kládla oveľa tuhší odpor, ako na OH 2008 v Pekingu a na turnaji v Ponte Vedra Beach v roku 2009, kde uhrala iba štyri gemy.

Wozniacka nemala v prvom sete problém

Prvý set bol jasne v réžii Wozniackej, ktorá si po dvoch brejkoch vybudovala rozhodujúci náskok 4:0. V druhom dejstve Hantuchová pritvrdila na returne a za stavu 4:3 mala k dispozícii tri brejkbaly. Wozniacka však vyrovnala na 4:4, v jedenástom geme odvrátila pri vlastnom podaní dva setbaly a vynútila si tajbrejk.

V skrátenej hre otočila Hantuchová z 0:3 na 5:3 a za stavu 6:5 mala tretí setbal, ani ten však nevyužila a v tajbrejkovej koncovke sa napokon presadila Wozniacka.

Za stavu 8:7 využila Dánka v poradí druhý mečbal. Hantuchová si z Miami odnáša prémiu 18.740 dolárov a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.

Slovenku mrzia nevyužité šance

Víťazku turnaja v Pattayi po skončení zápasu s Wozniackou veľmi mrzeli nevyužité setbaly. "Ani si nepamätám, kedy som naposledy mala v nejakom zápase toľko šancí, nieto ešte proti svetovej jednotke."

"Druhý set som mohla vyhrať pokojne 6:1, v každej hre som mala brejkbal alebo gembal. Rozohrala som sa, bojovala som o každú loptičku a už to vyzeralo, že sa bude hrať tretí set, kde to mohlo dopadnúť akokoľvek. Je to veľká škoda, pretože kondične som sa cítila veľmi dobre."

"Išla som do zápasu s tým, že ho môžem vyhrať, no v prvom sete som hrala zbytočne opatrne, mala som zo súperky priveľký rešpekt. Pred druhým setom ma tréner Maťo Lipták nabádal, aby som hrala odvážnejšie. Uvoľnila som sa a bolo to oveľa lepšie. Veľmi ma mrzí, že som nevyužila tri setbaly, mohlo sa to celé otočiť," povedala pre TASR Hantuchová.

Hantuchová je s úvodnou časťou sezóny spokojná

Slovenka v Miami zavŕšila úvodnú štvrtinu sezóny, ktorú hodnotí pozitívne. "Aj vzhľadom na nepríjemné zranenie z úvodu sezóny môžem byť s mojou hrou spokojná, výsledkovo to však mohlo byť oveľa lepšie."

"Cením si titul z Pattaye a spokojná som aj s vystúpením v Dauhe, kde som bola blízko k ďalšiemu víťazstvu nad Verou Zvonariovovou. V Indian Wells som v 2. kole dostala Safinovú, ktorá sa rozohráva."

"V Miami som hrala veľmi dobre, no žreb mi neprial, keď v už v 3. kole som musela nastúpiť proti svetovej jednotke," dodala Hantuchová, ktorú teraz čaká obhajoba vlaňajšieho semifinále na zelenej antuke v Charlestone a potom zápas o účasť v 1. svetovej skupine Pohára federácie proti Srbsku v bratislavskom NTC.

V piatok sa Hantuchová v Miami zúčastnila na charitatívnej akcii na pomoc obetiam ničivého zemetrasenia v Japonsku.

"Rozdelili sme sa do skupiniek a ieli sme do hľadiska zbierať peniažky medzi ľudí. Nešťastie, ktoré postihlo Japonsko, je strašné. Moja dlhoročná deblová partnerka Ai Sugijamová i celý japonský národ prežívajú ťažké chvíle."

"Pri takýchto tragédiách treba pomáhať ako sa dá a spojiť sily pre dobrú vec, nezáleží vôbec na tom, kto je z akej krajiny."

dvojhra - 3. kolo:

Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Daniela HANTUCHOVÁ (29-SR) 6:1, 7:6 (7)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová v Miami skončila, prehrala so svetovou jednotkou