Hantuchová v Miami skončila, Cibulková si zahrá proti Azarenkovej

TASR|26. mar 2012 o 07:50

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v americkom Miami v pondelok nie skôr ako o 22.30 SEČ proti svetovej jednotke Bieloruske Victorii Azarenkovej, ktorá má v tomto roku impozantnú bilanciu 25:0.

MIAMI. Práve šampiónke Australian Open podľahla vlani v 3. kole podujatia Sony Ericsson Open po trojsetovej bitke.

"Je to pre mňa veľká motivácia, veď "Vika" v tomto roku ešte neokúsila trpkosť prehry, navyše v Miami obhajuje titul. Musím sa však v prvom rade sústrediť sama na seba. Verím, že predvediem taký výborný tenis ako v zápase 3. kola proti Číňanke Ťie Čeng, vtedy sa proti mne hrá veľmi ťažko," povedala pre TASR Cibulková, ktorá postúpila do osemfinále v Miami prvýkrát v kariére.

Ťie Čeng deklasovala za 63 minút 6:2, 6:0 a odplatila jej prehru z Wimbledonu 2008.

Tretie kolo bolo konečnou stanicou pre Danielu Hantuchovú, ktorá ako nasadená dvadsiatka prehrala s pätnástkou "pavúka" Srbkou Anou Ivanovičovou za 1:39 h v dvoch setoch 2:6 a 6:7 (2).

Jej singlovým maximom v Miami zostáva osemfinále z roku 2010. Z Floridy si odnáša šek na 21.000 dolárov a 80 bodov do svetového rebríčka WTA. Hantuchová držala v prvom sete s Ivanovičovou krok iba do stavu 2:2. Srbka potom získala štyri gemy v rade a prvý set získala za pol hodinu jasne vo svoj prospech, zakončila ho víťazným forhendom.

Hantuchovej nefungovalo podľa predstáv prvé podanie, robila príliš veľa nevynútených chýb. Ivanovičová kvalitne returnovala a pri dlhších výmenách od základnej čiary dokázala veľakrát zahrať loptičku pod extrémnym uhlom.

O osude vyrovnaného druhého dejstva rozhodol tajbrejk, v ktorom dominovala Ivanovičová. Za stavu 6:2 premenila po víťaznom forhende po čiare hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Hantuchovou na 5:2. V osemfinále nastúpi proti Američanke Venus Williamsovej.

Hantuchová po skončení duelu tvrdila, že o výsledku zápasu s Ivanovičovou rozhodlo najmä podanie. "Ana zahrala výborné prvé servisy práve vtedy, keď to najviac potrebovala. Prvý set som síce prehrala 2:6, no bolo to oveľa tesnejšie. Mrzí ma nevydarený úvod tajbrejku druhého setu. Prvé lopty som jej doslova darovala. Ona nič nerobila a bola pod tlakom, no príliš som to uponáhľala. Cítila som, že pri dlhších výmenách mám navrch, no mala som byť trpezlivejšia a nie urýchlene zakončovať výmeny. Nebol to z mojej strany zlý zápas, no súperka zvládla kľúčové momenty lepšie," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá vyslovila s prvou tretinou sezóny spokojnosť.

dvojhra - 3. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) - Ťie Čeng (Čína) 6:2, 6:0,

Ana Ivanovičová (15-Srb.) - Daniela HANTUCHOVÁ (20-SR) 6:2, 7:6 (2)

Marion Bartoliová (Fr.-7) - Simona Halepová (Rum.) 6:4, 7:6 (6)

Maria Kirilenková (Rus.-22) - Xenia Pervaková (Kaz.) 6:2, 6:1

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) - Flavia Pennettová (Tal.-24) 6:2, 1:6, 7:6 (6)

Venus Williamsová (USA) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 4:6, 6:4, 7:6 (5)

Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Silvia Solerová-Espinosová (Šp.) 6:1, 6:2

Viktoria Azarenková (Biel.-1) - Heather Watsonová (V. Brit.) 6:0, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová v Miami skončila, Cibulková si zahrá proti Azarenkovej