Hantuchová v Carlsbade do štvrťfinále. Čaká ju Radwanská

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
SITA|4. aug 2011 o 23:47

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako ôsma zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Mercury Insurance Open v kalifornskom Carlsbade.

CARLSBAD. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako ôsma zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Mercury Insurance Open v kalifornskom Carlsbade (Premier, dotácia 721 000 USD, tvrdý povrch Decoturf vonku) nad dvojnásobnou grandslamovou semifinalistkou Ťie Čeng z Číny za 136 minút 6:2, 4:6, 6:4.

V rozhodujúcej časti pritom prehrávala 2:4 a v siedmej hre odvracala tri brejkbaly. Proti tejto rovesníčke uspela aj v piatej konfrontácii, hoci premiérovo stratila set. V júni na tráve v britskom Eastbourne triumfovala dvakrát 6:4.

Víťazka februárového turnaja v thajskej Pattayi Hantuchová si medzi najlepšími ôsmimi zmeria sily s Poľkou Agnieszkou Radwanskou (9.), ktorej sa pokúsi revanšovať za vlaňajšiu prehru 4:6, 2:6 zo semifinále tohto podujatia. Medzičasom proti sebe nehrali a 22-ročná Krakovčanka, ktorá nedávno skúšobne prerušila spoluprácu so svojím otcom Robertom ako trénerom, vedie vo vzájomnej štatistike 4:2.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Hantuchová sa proti nevyspytateľnej niekdajšej 15. hráčke počítačového poradia Ťie Čeng (teraz 83. pozícia aj vinou problémov s ľavým zápästím) ako podávajúca v tretej hre dostala z nepríjemného stavu 15:30 a následne využila hneď prvý z dvoch brejkbalov, ktoré mala k dispozícii. Na 4:1 potvrdila napriek vstupnej dvojchybe, na servise v siedmej hre zvládla skóre 0:30. V ôsmom geme sa na returne vyhla zaťažujúcou úlohe "dopodávať" set - 6:2.

Držiteľka štyroch singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová v tejto fáze zápasu získala štyri gemy bez prerušenia. Za stavu 6:2, 2:0 však stratila podanie a nastali značné komplikácie: po chvíli už Slovenka čelila trom jednotlivým brejkbalom na 2:5, čo by sa pravdepodobne rovnalo definitívnej nevyhnutnosti ísť do tretieho dejstva.

Číňanke sa síce napokon nepodarilo pripísať si piatu hru v sérii, ale pri vlastnom podaní už bola až do konca tejto časti nekompromisná, takže sa jej nevypomstilo premrhanie troch setbalov na returne v deviatom geme.

Hantuchovej dvojchyba dodala Ázijčanke brejk na 1:0 na úvod tretieho setu a odvtedy si obe presvedčivo držali servis až do siedmej hry, v ktorej Slovenka vymazala tri brejkbaly a znížila na 3:4.

Vzápätí bez odovzdania fiftínu vyrovnala na 4:4. Vďaka šnúre desiatich loptičiek vo svoj prospech nemala ťažkosti so zavŕšením priebežného obratu na 5:4. Pochopiteľne, že takýto vývoj vniesol na raketu Ťie Čeng nervozitu a bývalá päťka hodnotenia to v desiatom geme dokonale využila.

Popradská rodáčka Hantuchová už má istotu 120 bodov do rebríčka a šeku na 15 200 dolárov. Do štvrťfinále sa v tomto roku prebojovala šiesty raz.

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále):

Daniela Hantuchová (SR-8) - Ťie Čeng (Čína) 6:2, 4:6, 6:4 za 136 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová v Carlsbade do štvrťfinále. Čaká ju Radwanská