Hantuchová sa snaží hrať agresívnejšie

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: afp)
SITA|29. jan 2009 o 16:19

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa po svojom štvrtkovom postupe do finále štvorhry na Australian Open chvíľu venovala aj bilancovaniu svojho účinkovania na úvodnom grandslamovom turnaji roka, ale aj celom austrálskom turné.

MELBOURNE.

Rozlúčku v 3. kole dvojhry, keď v trojsetovom súboji nestačila na Francúzku Alizé Cornetovú /6:4, 4:6, 2:6/, nepovažuje za zlý výsledok. A to ani napriek tomu, že po neobhájení minuloročného semifinále klesne v rebríčku WTA Tour zo súčasnej 21. pozície do štvrtej desiatky.

"Určite môžem mať dobrý pocit. V Austrálii sa mi hrá super, škoda tej prehry v 3. kole dvojhry. Šancí som mala dosť, ale Cornetová ukázala aj neskôr, že je momentálne v dobrej forme. Veď mala proti neskoršej finalistke Safinovej dva mečbaly," povedala pre agentúru SITA D. Hantuchová. Dvadsaťpäťročná Slovenka k svojím januárovým vystúpeniam na južnej pologuli celkovo dodala: "Odohrala som zápasy, ktoré sa otočili na pár loptičkách. Šťastie nebolo na mojej strane, možno nabudúce."

Bývalá slovenská jednotka, teraz dvojka Hantuchová, sa od decembra pripravuje pod vedením nového trénera. Ešte donedávna klientka barcelonskej akadémie Sánchez/Casal eviduje teraz ako hlavného kouča bývalého španielskeho tenistu Alberta Portasa. K zmenám v systéme svojej prípravy, ale aj hry oproti minulosti poznamenala: "Určite sa snažím hrať oveľa agresívnejšie. V dnešnom tenise už nestačí len čakať na zadnej čiare a dúfať, že súperka pokazí alebo hrať defenzívny tenis. Hra v podaní najlepších hráčok je strašne rýchla. Treba držať krok so silovými tenistkami, často chodiť na sieť pre body, táto úspešná štvorhra v Melbourne mi v tomto môže iba pomôcť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová sa snaží hrať agresívnejšie