Hantuchová sa chce prebojovať o rok na Masters

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
TASR|5. nov 2011 o 09:36

Slovenská tenistka je v sezóne spokojná s výkonmi na Roland Garros, vo Wimbledone a na turnajoch v Pattayi a v Birminghame.

NUSA DUA. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová chce v roku 2012 zabojovať o miestenku na prestížny Masters v Istanbule. Uplynulú sezónu označila bývalá svetová päťka za priemernú. Najväčšiu spokojnosť vyslovila s výsledkami na antukových a trávnatých turnajoch.

Viac si Hantuchová sľubovala od zámorskej šnúry. "Najviac ma potešil stred sezóny, najmä antukové turnaje boli výborné. Najprv som síce prehrala tesné zápasy so Stosurovou a Schiavoneovou, no potom som postúpila do semifinále v Štrasburgu a odohrala som výborný Roland Garros, kde som zdolala svetovú jednotku Caroline Wozniacku. Vynikajúca bola aj trávnatá sezóna - finále v Birminghame, semifinále v Eastbourne a dobrý Wimbledon. Leto mi naopak nevyšlo podľa predstáv, na turnajoch v zámorí som určite mohla dosiahnuť viac. Veľmi si cením aj singlový titul z Pattaye, to bol pre mňa super turnaj. Škoda úvodu sezóny, keď ma pribrzdilo zranenie," povedala pre TASR Hantuchová.

Slovenská dvojka zakončila sezónu prehrou s Nemkou Sabine Lisickou na Turnaji šampiónok na indonézskom ostrove Bali.

V roku 2012 pomýšľa na vyššie méty. "Bolo by skvelé, keby som sa v novej sezóne prebojovala na ten "ozajstný" Masters, kde štartuje osem najlepších hráčok sveta, dodala Hantuchová, ktorá má na svojom konte dve účasti na prestížnom podujatí. V roku 2002 v Los Angeles pár dní po historickom triumfe Slovenska v Pohári federácie skončila v 1. kole na rakete Bulharky Magdaleny Maleevovej, v roku 2007 v Madride nepostúpila zo základnej skupiny. Hantuchová zatiaľ nevie, či bude naďalej spolupracovať s trénerom Matejom Liptákom. "Po skončení sezóny si s Maťom spolu sadneme, rozoberieme si celý rok a uvidíme. Je to zatiaľ otvorené."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová sa chce prebojovať o rok na Masters