Hantuchová s kvalifikantkou, Heninová proti Petrovovej

SITA|2. jan 2010 o 12:45

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová nasadená ako štvrtá si v 1. kole dvojhry na turnaji WTA Tour Brisbane International v austrálskom Brisbane (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) zmeria sily s niektorou z úspešných kval

BRISBANE. ifikantiek.

Rozhodol o tom sobotňajší žreb. Postupujúca sa v osemfinálovom 2. kole stretne s úspešnou z duelu Šuai Pcheng (Čína) - Ágnes Szávayová (Maď.), takže sa teoreticky črtá atraktívny súboj v súvislosti s februárovým bratislavským fedcupovým zápasom SR - Čína.

Jednotka miestneho žrebu Kim Clijstersová začne proti Talianke Tathiane Garbinovej. Osud sa dosť ironicky pohral s ďalšou slávnou Belgičankou Justine Heninovou. Držiteľke voľnej karty vracajúcej sa do diania po takmer dvojročnej odmlke totiž postavil do cesty dvojku "pavúka", Naďu Petrovovú - niekdajšiu trojku renkingu (momentálne 20. pozícia).

Ruska si dokonca túto súperku za veľkého smiechu publika na ceremoniáli sama vyžrebovala ako hostka žrebu spolu s Čechom Radkom Štěpánkom. Samozrejme, že predtým verejne žartovala so šéfom turnaja Stevom Aylesom práve na tému heninovskej "nočnej mory".

"Človek by si veru želal ľahší vstup do sezóny... Teraz mi nezostáva nič iné, než sa dokonale sústrediť a hrať čo najlepšie," skonštatovala zaskočená Petrovová.

Dvadsaťsedemročná niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA Tour Heninová vedie v bilancii z oficiálnych vzájomných stretnutí presvedčivo 11:2 a 12. decembra 2009 zdolala členku "zbornej" v exhibičnom súboji na antuke v Káhire 7:6 (4), 6:2.

Sedemnásobná grandslamová šampiónka predtým na ukážkovom podujatí Women´s Tennis Trophy v domácom Charleroi zvíťazila nad krajankou Kirsten Flipkensovou i Taliankou Flaviou Pennettovou zhodne 6:4, 6:4, takže v rámci svojej tzv. druhej kariéry stále nestratila ani set. Teraz sa naplnilo želanie organizátorov: prípadný zápas Heninovej s Clijstersovou prichádza do úvahy až vo finále.

Atrakciou 1. kola v Brisbane bude aj zápas Srbky Any Ivanovičovej nasadenej ako tretej s austrálskou reprezentantkou Jelenou Dokičovou. Šampiónka si odnesie 280 bodov do počítačového poradia a šek na 37 000 USD.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová s kvalifikantkou, Heninová proti Petrovovej