Hantuchová prehrala vo štvrťfinále, štvalo ju to

Sportnet|24. feb 2011 o 21:16

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala vo štvrtkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Qatar Ladies Open v katarskej Dauhe.

DAUHA. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala vo štvrtkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Qatar Ladies Open v katarskej Dauhe (Premier, dotácia 721 000 USD, tvrdý povrch Plexipave vonku) s Ruskou Verou Zvonarevovou nasadenou ako druhou za 190 minút 5:7, 7:6 (5), 5:7. V rozhodujúcom sete nevyužila zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka náskok 5:3. Odnáša si 120 bodov do renkingu a šek na 17 300 USD.

V prvom sete Hantuchová dosiahla proti Zvonarevovej okamžitý rebrejk na 3:3, ale od stavu 5:4 prehrala tri gemy v rade. V druhej časti odskočila 27-ročná popradská rodáčka na 3:0, viedla aj 5:2, na príjme v ôsmej hre mala po súperkinej dvojchybe sľubný náskok 30:15 a ako podávajúca za stavu 5:3 dokonca dva setbaly (nie v rade), ale nevyhla sa pokračovaniu.

V tajbrejku síce hneď mala manko minibrejku, ale vyrovnala na 1:1 a od skóre 1:2 si pripísala štyri body bez prerušenia, posledný súperkinou dvojchybou. Tretí setbal v "lotérii" (piaty celkovo), premiérový pri vlastnom servise premenila priamym bodom z podania.

Dvojnásobná grandslamová finalistka zo sezóny 2010 Zvonarevová, 3. vo svetovom rebríčku sa revanšovala Hantuchovej (30. v renkingu) za semifinálový nezdar spred necelých dvoch týždňov z thajskej Pattaye, kde Slovenka napokon dokráčala až za svojím 4. singlovým titulom z hlavnej profesionálnej úrovne.

Ruska, ktorá v stredu v osemfinálovom 2. kole v Dauhe prekonala Dominiku Cibulkovú vo dvoch dejstvách, upravila v bilancii zo vzájomných duelov na 5:2. V piatkovom semifinále si táto finalistka koncoročného "výberového" šampionátu 2008 (práve v Dauhe, kde v tom roku bola aj v súboji o titul na "radovom" turnaji) zmeria sily s úspešnou z nasledujúceho duelu Jelena Jankovičová (Srb.-5) - Klára Zakopalová

Hantuchová po prehre netajila obrovské sklamanie. "Strašne ma to štve, pretože som bola tak blízko postupu do semifinále. Bojovala som, ako sa dalo, aby som vyhrala druhý set a keď som ho už mala, tak som trošku zaváhala. Na takéto zápasy sa ťažko zabúda. Bohužiaľ, dneska mi to nejako neprialo," povedala pre TASR Hantuchová a pokračovala: "Vera je tretia hráčka sveta. Ku koncu hrala veľmi solídne, robila menej chýb a bolo to veľmi vyrovnané. Ten zápas rozhodli možno jedna, dve loptičky."

Dvojhra - štvrťfinále:

Vera Zvonarevová (Rus.-2) - Daniela Hantuchová (SR) 7:5, 6:7 (5), 7:5 za 190 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová prehrala vo štvrťfinále, štvalo ju to