Hantuchová prehrala v Indian Wells už v 2.kole

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. mar 2012 o 05:27

Vlani skončila Hantuchová v Kalifornii tiež v 2. kole na rakete Rusky Dinary Safinovej.

INDIAN WELLS. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells (dotácia 4,546 milióna USD).

Dvojnásobná víťazka podujatia z rokov 2002 s 2007 prehrala ako nasadená devätnástka s Češkou Klárou Zakopalovou po trojhodinovej trojsetovej bitke 3:6, 7:6 (7), 3:6.

Hantuchová dokázala v tajbrejku druhého setu otočiť z 2:5, za stavu 6:7 odvrátila mečbal a vynútila si tretie dejstvo, v ktorom viedla 3:1. Zakopalová však potom získala päť gemov v rade a tešila sa z prvého víťazstva nad bývalou svetovou päťkou.

V troch vzájomných dueloch ťahala Češka za kratší koniec, naposledy v roku 2009 na antuke vo Varšave.

Hantuchová až 11-krát v zápase stratila vlastné podanie, čo sa rozhodujúcou mierou podpísalo pod jej prehru. Z Indian Wells si zverenka talianskeho trénera Claudia Pistolesiho odnáša prémiu 12.725 dolárov a päť bodov do svetového rebríčka WTA. Vlani skončila Hantuchová v Kalifornii tiež v 2. kole na rakete Rusky Dinary Safinovej.

Zakopalová po premiérovom triumfe nad Hantuchovou žiarila spokojnosťou.

"Som veľmi šťastná, že vo štvrtom vzájomnom zápase som Danielu konečne zdolala a postúpila do 3. kola. Očakávala som veľmi ťažký duel. Za stavu 0:2 a 0:30 v treťom sete som si povedala, že musím bojovať o každú loptičku a vyplatilo sa. Dnes bolo na dvorci extrémne horúco. Dokázsla som sa však s týmito ťažkými podmienkami vyrovnať, hoci mám už tridsiatku na krku. Som na seba hrdá," citovala Češku oficiálna stránka WTA.

ico

Dvojhra - 2. kolo:

Klára Zakopalová (ČR) - Daniela HANTUCHOVÁ (19-SR) 6:3, 6:7 (7), 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová prehrala v Indian Wells už v 2.kole