Hantuchová prehrala v Eastbourne so Stosurovou

Sportnet|16. jún 2010 o 14:41

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA na tráve v anglickom Eastbourne.

EASTBOURNE. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa predstaví vo štvorhre žien na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone (21. júna - 4. júla) po boku nedávnej jednotky deblového svetového rebríčka WTA Tour Cary Blackovej zo Zimbabwe. Papierovo veľmi silný pár, ktorý sa na tráve zohráva tento týždeň v britskom Eastbourne, bude na dvorcoch londýnskeho All England Lawn Tennis and Croquet Clubu nasadený ako jedenásty.

Tridsaťjedenročná rodáčka z Harare Blacková sa vo štvorhre na medzinárodných otvorených majstrovstvách Veľkej Británie presadila v rokoch 2004, 2005 a 2007 - najprv s Austrálčankou Rennae Stubbsovou a potom dvakrát po boku Američanky s juhoafrickým pôvodom Liezel Huberovej.

Celkovo má na konte 5 titulov vo štvorhre na úrovni "veľkej štvorky" a ďalšie 4 v mixe, v ktorom je Hantuchová ako bývalá 5. hráčka príslušného renkingu majiteľkou kompletnej zbierky cenných trofejí. Deblová majsterka sveta 2007 i 2008 Blacková počnúc sezónou 2002 iba raz chýbala aspoň v semifinále wimbledonskej štvorhry. Jednotkami "pavúka" teraz budú americké sestry Serena a Venus Williamsové, obhajkyne trofeje.

"Je to super a pre mňa, samozrejme, česť," povedala Daniela Hantuchová pre agentúru SITA a dodala: "Cara je neskutočná hráčka s množstvom skúseností a ani neviem, s koľkými grandslamovými titulmi. V tej štvorhre sa od nej toho môžem veľa naučiť. Trochu mi pripomína ´Sugi´ v tom, že má vynikajúce voleje, pri sieti je veľmi rýchla. Zozadu je to trošku horšie, tam sa zase ja snažím pomáhať. Neplánovala som tie štvorhry ešte hrať, ale keď vás požiada nedávna svetová jednotka, ťažko sa hovorí ´nie´. Stále ma prehovára na stabilnú spoluprácu, ja však váham, lebo som povedala, že mám ako prioritu dvojhru. Niekedy je toho veľa, napríklad ako dnes. Hrať dve hodiny na tom vetre singla a potom ešte ísť na debla asi nie je na to rameno práve najlepšie. Záležať teda bude aj na mojom zdravotnom stave. Keď bude nejaká príležitosť, tak určite, ona je stále ´ ready´.

Dvojhra - 2. kolo:

Samantha Stosurová (3-Austr.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:3, 3:6, 6:4

Štvorhra - štvrťfinále:

Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Cara Blacková, Daniela Hantuchová (Zimb./SR) 7:6 (4), 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová prehrala v Eastbourne so Stosurovou