Hantuchová pred zápasom jednotiek: Dôležité budú returny

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: ČTK)
TASR|6. feb 2011 o 08:21

Slovenské tenistky prehrávajú v Pohári federácie s Češkami 0:2. Nedeľné zápasy sa začnú súbojom Hantuchovej s Kvitovou.

BRATISLAVA. Daniela Hantuchová môže oživiť šance slovenského tímu na postup do semifinále svetovej skupiny tenisového Pohára federácie, v úvodnej nedelňajšej dvojhre však musí zdolať českú jednotku Petru Kvitovú. V bratislavskom NTC sa obe hráčky stretli vo vzájomnom zápase prvýkrát.

Hantuchová v sobotu v úvodnom singli podľahla Lucii Šafářovej 5:7, 1:6, proti Kvitovej očakávala ešte ťažší zápas.

"Musíme s Maťom Liptákom zvoliť dobrú taktiku. Opäť bude dôležité, ako mi pôjdu returny. Dúfam, že sa dopracujem aj k nejakým brejkbalovým situáciam. Ak sa naskytnú, budem sa ich snažiť využiť," povedala Hantuchová.

Lipták: Zabojujeme

Slovenský kapitán Matej Lipták napriek nepriaznivému stavu 0:2 po prvom dni neskladal zbrane. "Ešte stále nezískal žiaden tím tri body. Daniele by mohla hra Kvitovej sedieť viac ako štýl Šafářovej. Dominika Cibulková zasa disponuje zbraňami, ktoré by mohli platiť na českú dvojku. Náš súper je po prvom dni vo výhode, no určite zabojujeme a pokúsime sa to otočiť," povedal Liptak.

Český kapitán Petr Pála dúfal, že jeho zverenky nadviažu na kvalitné výkony zo soboty. "Vedieme 2:0, ale zápas ešte nie je rozhodnutý. Musíme ešte získať jeden bod a je úplne jedno, kto ho vybojuje. Najlepšie by bolo, keby rozhodla už Petra, no zápas s Danielou nebude jednoduchý."

Rekordérka Hantuchová

Daniela Hantuchová sa už nastúpením na stretnutie proti Petre Kvitovej v rámci bratislavského víkendového derby SR - ČR vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie 2011 tenisových reprezentačných družstiev žien stala absolútnou slovenskou rekordérkou v tejto súťaži vo všetkých najsledovanejších štatistikách.

Hantuchová v nedeľu predstihla Karinu Cílekovú-Habšudovú v počte jednotlivých vystúpení: 27-ročná popradská rodáčka ich momentálne má na konte 41. Hantuchová už v sobotu proti Lucii Šafářovej (5:7, 1:6) načala svoj jubilejný 10. rok vo Fed Cupe s aspoň jedným zápasom na konte (absentovala v rokoch 2004, 2005 a 2008), čím sa v národnom poradí odpútala od terajšej vedúcej tímu Henriety Nagyovej - dosiaľ mali obe na konte 9 "aktívnych" rokov.

Zároveň prekonala Janette Husárovú tým, že sa zapojila do 22. zápasu Sloveniek - spomenutá deblová majsterka sveta WTA Tour štartovala v 21 stretnutiach.

Hantuchová bola členkou tímu, ktorý v roku 2002 získal celkové prvenstvo v tejto súťaži pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Debut v nej podstúpila 25. júla 1999 vo štvorhre v Moskve proti Ruskám po boku Ľudmily Cervanovej. Teraz stojí na prahu svojho okrúhleho 30. úspechu (bilancia 29-11).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová pred zápasom jednotiek: Dôležité budú returny