Hantuchová postúpila v Ríme do tretieho kola

(Autor: SITA)
TASR|11. máj 2011 o 13:43

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Ríme.

RÍM. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Ríme (dotácia dva milióny dolárov). Zverenka trénera Mateja Liptáka si v druhkm kole poradila s domácou Taliankou Rominou Oprandiovou za 2:04 h v dvoch setoch 7:5 a 6:1. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi vo štvrtok proti druhej nasadenej talianskej jednotke Francesce Schiavoneovej, s ktorou minulý rok prehrala v Ríme v úvodnom kole. Vo vzájomnej bilancii vedie vlaňajšia šampiónka Roland Garros 4:2.

Hantuchová má v Ríme už teraz istú prémiu 20.000 dolárov a 125 bodov do svetového rebríčka, jej singlovým maximom vo Foro Italico je semifinále z roku 2007. Hantuchovej vyšiel úvod zápasu s Oprandiovou, keď v druhom geme prelomila podanie Talianky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:0. Slovenka si postupne vybudovala náskok 5:2, no Oprandiová nezložila zbrane a najmä vďaka účinným stopbalom vyrovnala na 5:5. Koncovka však patrila Hantuchovej, ktorá v dvanástom geme premenila po 72 minútach v poradí piaty setbal. V druhom dejstve Slovenka zvýšila agresivitu, po brejku vo štvrtom geme odskočila Oprandiovej na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila pri vlastnom podaní v poradí druhý mečbal.

Hantuchová priznala, že zápas proti Oprandiovej nebol jednoduchý. "Bol to typický antukový duel. Súperka hrala veľmi nepríjemne, neustále sa pokúšala o stopbaly. Ťažko som proti nej hľadala ten správny rytmus, no verila som, že aj keby som prehrala úvodný set, nakoniec ju zdolám cez kondičku. Nepodala som taký dobrý výkon ako v úvodnom kole proti Pironkovej, kde som hrala super, no dôležité je, že som vyhrala. Niekedy sa treba aj trochu potrápiť. Postup medzi elitnú šestnástku na mojom obľúbenom turnaji v Ríme si určite veľmi cením," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá sa už teší na štvrtkový zápas proti Schiavoneovej.

"Vlani som bola veľmi sklamaná, keď som so Schiavoneovou prehrala hneď v 1. kole, Francesca o pár týždňov neskôr potom prekvapila ziskom titulu na Roland Garros. Štvrtkový zápas bude pre mňa výzvou a veľmi dobrým testom pred Parížom. Francesca bude mať na svojej strane publikum. Dôležité bude, aby som bola trpezlivá a dobre sa na dvorci pohybovala. Nemôžem dovoliť, aby mi súperka vnútila svoj štýl hry."

dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Romina Oprandiová (Tal.) 7:5. 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postúpila v Ríme do tretieho kola