Hantuchová po prvý raz zdolala 40-ročnú Japonku Dateovú Krummovú

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
TASR|10. feb 2011 o 13:05

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattay.

PATTAYA. Zverenka trénera Mateja Liptáka si v druhom kole ((dotácia 220.000 dolárov)) ako nasadená štvorka po prvý raz v kariére poradila so 40-ročnou japonskou veteránkou Kimiko Dateovou Krummovou za 2:05 h v dvoch setoch 7:6 (3) a 6:3.

Hantuchová odplatila súperke tri predchádzajúce prehry z ázijských turnajov v Soule, Tokiu a na ostrove Bali. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti Uzbečke Akgul Amanmuradovovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2006 na Australian Open nad ňou zvíťazila hladko v dvoch setoch. Hantuchová má v Pattayi už teraz istú prémiu 5625 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Prvý set duelu medzi Hantuchovou a Dateovou Krummovou mal prívlastok maratónsky, trval totiž 78 minút. Slovenka v ňom viedla 5:3, no Japonke sa podarilo vynútiť tajbrejk. V skrátenej hre mala navrch Hantuchová, ktorá za stavu 6:3 vďaka esu premenila hneď prvý setbal. V druhom dejstve sa Slovenka po brejku v ôsmom geme ujala vedenia 5:3 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Pri vlastnom podaní premenila hneď prvý mečbal, keď predtým otočila z 0:40.

Hantuchová si v Pattayi pripísala na konto prvé dve víťazstva v tejto sezóne, pred príletom do Thajska mala bilanciu 0:4. Počas uplynulého víkendu v dueli 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie proti Česku v bratislavskom NTC nestačila na Lucii Šafářovú ani na Petru Kvitovú, na Australian Opejn i na turnaji v Sydmey vypadla v 1. kole. V Brisbane neštartovala pre zranenie ľavej achilovky.

dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (4-SR) - Kimiko Dateová Krummová (Jap.) 7:6 (3), 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová po prvý raz zdolala 40-ročnú Japonku Dateovú Krummovú