Hantuchová nestačila v Stanforde na Šarapovovú

(Autor: SITA/AP)
TASR|28. júl 2011 o 07:58

V rozhodujúcom sete viedla Slovenka už 2:0, z postupu do ďalšieho kola sa však napokon teší Ruska.

STANFORD. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 2. kole dvojhry na turnaji WTA v americkom Stanforde (dotácia 721.000 dolárov).

Vo vyrovnanom dueli prehrala s nasadenou dvojkou Ruskou Mariou Šarapovovou po vyše dvoch hodinách 2:6, 6:2 a 4:6.

Z Kalifornie si odnáša prémiu 9525 dolárov, jej maximom na podujatí Bank of The West Classic zostáva semifinále z roku 2007.

Hantuchová po hladko prehratom úvodnom sete hneď na začiatku druhého dejstva stratila svoje podanie a zápas vyzeral na jednoznačnú záležitosť Šarapovovej. Slovenka však potom získala sedem gemov v rade, druhý set získala vo svoj prospech a na začiatku rozhodujúceho viedla 2:0.

Šarapovová sa ale v ďalších minútach zmobilizovala, otočila na 4:2 a napokon si zabezpečila postup do štvrťfinále. Za stavu 5:4 premenila v poradí štvrtý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Hantuchovou na 8:1.

Zverenku trénera Mateja Liptáka po prehre s wimbledonskou finalistkou mrzeli nevyužité šance. "Kľúčovým momentom zápasu bol gem za stavu 2:0 v treťom sete, keď som nedokázala potvrdiť brejk. Bola tam neuveriteľná výmena, po ktorej sa Maria opäť chytila."

"Aj keď som dnes nehrala svoj najlepší tenis, mala som veľa šancí. Z 12 brejkbalov som však využila iba niekoľko, čo sa podpísalo pod konečný výsledok. Bol to veľký boj. Škoda, že som hneď v 2. kole musela naraziť na Mariu, na túto fázu turnaja to bola veľmi ťažká súperka," uviedla Hantuchová na svojej oficiálnej webovej stránke.

dvojhra - 2. kolo:

Dominika Cibulková (SR-8) - Christina McHalová (USA) 6:4, 2:6, 6:3 za 118 minút

Maria Šarapovová (Rus.-2) - Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 2:6, 6:4 za 133 minút

Marion Bartoliová (Fr.-3) - Rebecca Marinová (Kan.) 6:4, 6:3

Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Čchang Kchaj-čchen (Taiw.) 6:4, 3:6, 6:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová nestačila v Stanforde na Šarapovovú