Hantuchová jasne postúpila, čaká ju Wozniacka

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: TASR/AP)
TASR|25. máj 2011 o 14:06

Daniela Hantuchová vyhrala bez problémov nad Sarou Erraniovou a na Roland Garros postúpila do tretieho kola dvojhry.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

V 2. kole na parížskej antuke ako nasadená dvadsaťosmička po výbornom koncentrovanom výkone deklasovala Talianku Saru Erraniovú za 68 minút 6:1 a 6:2. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v piatok proti najvyššie nasadenej svetovej jednotke Dánke Caroline Wozniackej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:3, pričom zatiaľ proti nej neuhrala ani set. Hantuchová má v Paríži už teraz istú prémiu 42.000 eur a 160 bodov do svetového rebríčka WTA. Vlani postúpila zverenka trénera Mateja Liptáka vo francúzskej metropole do osemfinále dvojhry a vyrovnala tak svoje maximum z roku 2002.

Hantuchová v prvom sete duelu s Erraniovou na dvorci dominovala. Kvalitne podávala i returnovala, diktovala tempo a neustále tlačila súperku do defenzívy. Vychádzali jej obľúbene stopbaly i bekhendové longlajny. Talianka pôsobila s pribúdajúcimi minútami čoraz nervóznejším dojmom a robila priveľa nevynútených chýb, čo bolo vodou na mlyn Slovenky.

Na začiatku druhého dejstva v pohode hrajúca Hantuchová po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenile pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Hantuchová tak upravila vzájomnú bilanciu s Erraniovou na 4:1. Vo februári ju zdolala hladko 6:0, 6:2 vo finále turnaja v thajskej Pattayi, kde získala štvrtý singlový titul na okruhu WTA.

Proti Wozniackej chce nadviazať na zápas z Miami

Hantuchová po hladkom triumfe nad Erraniovou netajila veľkú spokojnosť. "Bol to z mojej strany veľmi dobrý výkon. Hralo sa mi super, od prvej do poslednej loptičky som hrala maximálne koncentrovane a agresívne, čo bolo veľmi dôležité. Je neuveriteľné, aké malé množstvo nevynútených chýb som spravila počas celého zápasu. Erraniová je nepríjemná hráčka, ktorá sa nevzdáva za žiadneho stavu. Nesnažila som sa za každú cennu zahrať winnery, ale tie prišli samé pod vplyvom nátlakovej hry. Hrala som oveľa lepšie ako v úvodnom kole proti Šuaj Čang, vychádzalo mi podanie a bola som agresívna na returne. Z tohto zápasu si odnášam len pozitívne dojmy," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá sa už teší na duel proti svetovej jednotke Wozniackej.

"Škoda, že v tomto roku nemám šťastie na žreb. V Stuttgarte a Madride som dostala Stosurovú, v Ríme Schiavoneovú a teraz Wozniacku. Proti svetovej jednotke nemám čo stratiť, ona je favoritkou. Hrá sa mi v Paríži veľmi dobre Bude to ťažký zápas, no som pripravená bojovať. Rada by som nadviazala na výkon z Miami, kde som bola blízko k tomu, aby som si vynútila tretí set," dodala Hantuchová.

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (28-SR) - Sara Erraniová (Tal.) 6:1, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová jasne postúpila, čaká ju Wozniacka