Hantuchová i Rybáriková postúpili do štvrťfinále v Birminghame

(Autor: SITA/AP)
TASR|13. jún 2013 o 18:46

Pre zverenku španielskeho trénera Eduarda Nicolasa je turnaj v Birminghame súčasťou prípravy na Wimbledon.

BIRMINGHAM. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Birminghame (dotácia 235.000 USD). Finalistka z roku 2011 si v osemfinále na anglickej tráve poradila s Francúzkou Kristinou Mladenovičovou v troch setoch 3:6, 7:6 (6) a 6:4.

V zápase, ktorý na niekoľko hodín prerušili pre dážď, prehrávala Hantuchová v druhom dejstve 5:6 a jej súperka išla podávať na víťazstvo. Slovenka si však vynútila tajbrejk a v jeho koncovke slávila úspech. V treťom sete získala od stavu 0:2 päť gemov v rade a zabezpečila si účasť medzi elitnou osmičkou.

Hantuchovej štvrťfinálovou súperkou bude v piatok víťazka súboja medzi Taliankou Francescou Schiavoneovou a Novozélanďankou Marinou Erakovičovou.

Postúpila i Rybáriková

Po Daniele Hantuchovej sa do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Birminghame (dotácia 235.000 USD) prebojovala aj ďalšia slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková. Šampiónka z roku 2009 v osemfinále na anglickej tráve vyradila najvyššie nasadenú Belgičanku Kirsten Flipkensovú v dvoch setoch 7:6 (5) a 6:2.

V tajbrejku úvodného dejstva dokázala otočiť z 0:4. V druhom sete získala od stavu 2:2 štyri gemy v rade a upravila vzájomnú bilanciu s Flipkensovou na 3:2. Jej štvrťfinálovou súperkou bude v piatok Američanka Madison Keysová. Pre zverenku trénera Petra Hubera je turnaj v Birminghame súčasťou prípravy na Wimbledon. Na podujatí AEGON Classic má už istú prémiu 5300 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka WTA.

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Kristina Mladenovičová (Fr.) 3:6, 7:6 (6), 6:4

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Kirsten Flipkensová (Bel.) 7:6 (5), 6:2,

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová i Rybáriková postúpili do štvrťfinále v Birminghame