Hantuchová bez problémov postúpila v Stanforde

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
TASR|27. júl 2011 o 08:26

Danielu Hantuchovú čaká v druhom kole v Stanforde finalistka Wimbledonu Maria Šarapovová.

STANFORD. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa rovnako ako jej krajanka Dominika Cibulková prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Stanforde (dotácia 721.000 dolárov). V úvodnom kole deklasovala japonskú kvalifikantku Riku Fudžiwarovú za 61 minút 6:0 a 6:2.

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Hantuchová v noci na štvrtok SEČ proti druhej nasadenej wimbledonskej finalistke Ruske Marii Šarapovovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 1:7. V Stanforde má zverenka trénera Mateja Liptáka už istú prémiu 9525 dolárov. Jej doterajším maximom na podujatí Bank of the West Classic je semifinále z roku 2007, v rokoch 2005 a 2009 postúpila do štvrťfinále.

Hantuchová po hladkom postupe do 2. kola netajila spokojnosť. "S mojím dnešným výkonom som veľmi spokojná. Od skončenia Wimbledonu som nehrala žiaden súťažný zápas, no dlhá pauza sa na mojej hre našťastie neprejavila. Všetko fungovalo podľa mojich predstáv, bol to vydarený štart do letnej sezóny na zámorských hardoch," uviedla Hantuchová na svojej oficiálnej webovej stránke.

dvojhra - 1. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Rika Fudžiwarová (Jap.) 6:9, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová bez problémov postúpila v Stanforde