Hantuchová aj Rybáriková postúpili v Miami do druhého kola

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
SITA|20. mar 2013 o 17:38

Daniela Hantuchová si ďalej zahrá so Sarou Erraniovou.

MIAMI. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová zvíťazila v 1. kole dvojhry na turnaji v Miami nad takisto nenasadenou Cvetanou Pironkovovou presvedčivo 6:2, 6:4. V bilancii zo vzájomných duelov zvýšila na 2:0. Nadviazala na úspech 6:4, 6:2, ktorý dosiahla predvlani na antuke v Ríme.

Hantuchová, momentálne 69. vo svetovom rebríčku, si po prekonaní semifinalistky Wimbledonu 2010 Pironkovovej (46.) zahrá s talianskou osmičkou podujatia Sarou Erraniovou. Proti 25-ročnej tenistke má štatistiku 5:3 vrátane triumfu vo finále v Pattayi v sezóne 2011.

Bývalá päťka svetového rebríčka Hantuchová má istotu 50 bodov do hodnotenia a prémie 13 750 dolárov. Na tomto turnaji štartuje 14. raz a jej miestnym osobným rekordom zatiaľ je osemfinále z roku 2010. Pred rokom nestačila v 3. kole na Srbku Anu Ivanovičovú.

"Som veľmi šťastná, že som dnes vyhrala môj prvý zápas na tomto turnaji. Je vždy príjemné byť v Miami. Teraz nastal čas pobrať sa na pláž!," uviedla Hantuchová prostredníctvom Twitteru a Facebooku.

Zo Sloveniek sa v stredu v 1. kole ešte predstavia Magdaléna Rybáriková proti kvalifikantke Mallory Burdettovej a Jana Čepelová, ktorá vyzve grandslamovú šampiónku Francescu Schiavoneovú.

Dominika Cibulková nasadená ako trinásta mala v 1. kole voľný žreb, v 2. kole ju preverí Francúzka Kristina Mladenovicová.

Úspešná aj Rybáriková

Magdaléna Rybáriková zvíťazila nad 22-ročnou domácou kvalifikantkou Mallory Burdettovou, 104. v renkingu, bez vážnejších problémov 6:2, 6:4.

Rybáriková, momentálne 49. vo svetovom rebríčku, vyzve v 2. kole Nemku Monu Barthelovú, 23. v hodnotení.

Zo Sloveniek sa v stredu v Miami v 1. kole singlovej súťaže ešte predstaví kvalifikantka Jana Čepelová, ktorá vyzve taliansku grandslamovú šampiónku Francescu Schiavoneovú.

Dvojhra - 1. kolo:

Daniela Hantuchová (SR) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 6:2, 6:4 za 83 minút

Magdaléna Rybáriková (SR) - Mallory Burdettová (USA) 6:2, 6:4 za 73 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová aj Rybáriková postúpili v Miami do druhého kola