Hantuchová aj piaty raz zdolala Cibulkovú, druhý set vyhrala 6:0

Daniela Hantuchová napokon zdolala Cibulkovú bez väčších ťažkostí.
Daniela Hantuchová napokon zdolala Cibulkovú bez väčších ťažkostí. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|29. jún 2015 o 18:28

Spolu sa stretli už päťkrát. A vždy uspela Daniela Hantuchová. Vo Wimbledone Dominika Cibulková odolávala iba v prvom sete.

Wimbledon - 1. kolo:

Dominika Cibulková - Daniela Hantuchová 5:7, 0:6

/vzájomná bilancia: 0:5/

BRATISLAVA. Daniela Hantuchová zvíťazila v netrpezlivo očakávanom pondelňajšom derby slovenských tenistiek v 1. kole dvojhry žien vo Wimbledone nad Dominikou Cibulkovou za 86 minút 7:5, 6:0.

Hantuchová pritom prehrávala v prvom sete 3:5. Odvtedy však získala všetky zostávajúce gemy. Predviedla uvoľnenejší, sebavedomejší a kompaktnejší výkon.

Rekonvalescentku Cibulkovú zdolala aj v ich piatom vzájomnom súboji.

Mala bravúrny pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 24:8 v porovnaní s bilanciou 19:23 u súperky. Cibulková si počínala odolne, aktívne a bojovne, ale chýbal jej stabilnejší prejav.

Pri mečbale urobila dvojchybu - svoju siedmu v stretnutí.

sloveny_res.jpg

Slovenky si podávajú ruky po skončení zápasu. FOTO - TASR/AP.

"Veľmi sa teším, ako som to zvládla od stavu 3:5 v prvom sete. Získala som desať gemov za sebou. Hrala som agresívne, presne tak, ako sa má na tráve hrať," vravela pre TASR Hantuchová.

"Začiatok bol z oboch strán nervóznejší. Predsa len, zápasy proti krajankám bývajú ťažšie. Snažila som sa to nevnímať a sústrediť sa najmä na svoju hru," pokračovala.

"Diváci videli pekné stretnutie, k čomu prispeli aj fanúšikovia. Vytvorili veľmi peknú atmosféru, boli féroví. Tréner si teraz pôjde pozrieť zápas Watsonovej s Garciovou. Obe sú dobré trávarky, takže to nebude jednoduché."

daniela2_res.jpg

Daniela Hantuchová sa v druhom kole stretne s víťazkou súpera medzi Heather Watsonovou a Caroline Garciovou. FOTO - SITA/AP.

"Od začiatku som sa necítila úplne komfortne. Čakala som, s akou taktikou vyrukuje Daniela. Hralo sa na päť-šesť výmen. To je tenis, ktorý svedčí jej a nie mne," hodnotila Cibulková.

"V prvom sete som sa ešte vedela z toho dostať. Škoda pár pokazených returnov. Za stavu 5:4 a 15:0 som pokazila nahratý bekhend a to ma stálo set. Nevyužila som veľa brejkbalov," pokračovala.

"V druhom sete sa ona uvoľnila a začala hrať lepšie. Ja som stratila taktickú hru, iba som sa hecovala. Nepodržal ma ani servis," priznala.

"Bol to len štvrtý zápas po veľmi dlhej pauze, čo zavážilo. Mrzí ma, že som prehrala v prvom kole grandslamu. Je to vždy nepríjemné a smutné, no taký je tenis. Odchádzam z trávy a už sa teším na betón."

cibulkova2_res.jpg

Dominike Cibulkovej zápas nevyšiel. FOTO - TASR/AP.

"O Daniele je všeobecne známe, že hrá dobre na tráve. Forsíruje rýchle údery, dobre servuje," povedal TASR šéf slovenského tenisu Tibor Macko.

"Pre Dominiku bolo hendikepom, že jej chýbala zápasová prax, veď iba minulý týždeň sa vrátila po zranení. Verím, že na harde sa opäť rýchlo dostane do svojej hernej pohody a potvrdí, že je špičkovou slovenskou hráčkou."

Hantuchová bude v 2. kole čeliť úspešnej zo súboja Heather Watsonová (V. Brit.) - Caroline Garciová (Fr.-32). Na 3. kolo prichádza do úvahy jej duel s americkou líderkou svetového rebríčka WTA Serenou Williamsovou.

Online prenos

tenis-lopticka.jpg Je koniec! Dominika Cibulková sa úplne rozsypala a od stavu 5:3 v prvom sete prehrala desať gemov za sebou. Na Wimbledone končí, Hantuchová je prvou postupujúcou spomedzi Slovákov.

tenis-lopticka.jpg Daniela Hantuchová valcuje, Cibulková nestačí. Stráca aj druhýkrát servis v tomto zápase a prehráva už 0:4.

tenis-lopticka.jpg A Hantuchová skvelo vstupuje aj do druhého setu, okamžite brejkla Cibulkovú a vedie 2:0.

I. set

tenis-lopticka.jpg Daniela Hantuchová završuje skvelý zvrat v prvom sete a vyhráva ho 7:5.

tenis-lopticka.jpg Lenže Cibulková svoju výhodu neudržala a Hantuchová sa vrátila do zápasu. Opäť je všetko otvorené - 5:5.

tenis-lopticka.jpg Daniela Hantuchová stráca svoje podanie a Dominika Cibulková má prvú možnosť odskočiť na rozdiel dvoch gemov. Vyhráva 4:3 a bude podávať.

tenis-lopticka.jpg Obe dievčatá si zatiaľ držia svoj servis a nepúšťajú súperku do trháku. Hantuchová tretí raz získava podanie a dostáva sa do vedenia 3:2.

tenis-lopticka.jpg Dominika Cibulková mala hneď na úvod pri podaní súperky výhodu brejkbalu, ale Hantuchová dokázala kontrovať a na úvod si udržiava svoj servis - 1:0.

Pred zápasom

tenis-lopticka.jpg Na turnaji už skončil aj prvý slovenský zástupca Martin Kližan. Po tuhom boji nestačil na Fernanda Verdasca. O postup v týchto chvíľach bojuje ďalší Slovák Lukáš Lacko.

tenis-lopticka.jpg V súťaži žien sa už dnes predstavila Karolína Schmiedlová. V súboji s Američankou CoCo Vandeweghovou prehrala v dvoch setoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová aj piaty raz zdolala Cibulkovú, druhý set vyhrala 6:0