Hantuchová a Cibulková skončili v Dubaji už v 1. kole

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: TASR/AP)
TASR|15. feb 2011 o 11:12

Daniela Hantuchová aj Zuzana Kučová prehrali v prvom kole turnaja v Dubaji.

Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková aj Zuzana Kučová prehrali v prvom kole turnaja v Dubaji.

DUBAJ. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v Dubaji (dotácia 2,05 milióna dolárov). Dva dni po zisku titulu v thajskej Pattayi prehrala s Ruskou Annou Čakvetadzeovou hladko v dvoch setoch 1:6 a 3:6.

Hantuchová spravila až 40 nevynútených chýb a v Spojených Arabských Emirátoch nenadviaže na vystúpenie z vlaňajška, keď postúpila do osemfinále. Z Dubaja si odnáša prémiu 5500 dolárov a 1 bod do rebríčka WTA.

Hantuchovej vôbec nevyšiel úvodný set zápasu s Čakvetadzeovou. Slovenka sa nevedela vyrovnať s nepríjemným vetrom, robila priveľa chýb, čo bolo vodou na mlyn Rusky, ktorá kvalitne servovala i returnovala. Pri svojom podaní stratila iba dve loptičky.

Na začiatku druhého dejstva síce Hantuchová súperku brejkla, no Čakvetadzeová potom získala štyri gemy v rade. Slovenka následne požiadala o medical time out a nechala si zmerať tlak. Po krátkej prestávke síce znížila na 3:4, no záver setu patril Čakvetadzeovej, ktorá v deviatom geme premenila po víťaznom forhende hneď prvý mečbal. Ruska tak upravila vzájomnú bilanciu s Hantuchovou na 5:2, v 2. kole ju čaká najvyššie nasadená Dánka Caroline Wozniacka.

Hantuchová cítila únavu a vyčerpanosť

Čakvetadzeová hladké víťazstvo nad Hantuchovou nečakala. "Do poslednej chvíle som zvažovala, či vôbec nastúpim na zápas proti Daniele. Mala som totiž problémy s dýchaním a cítila som sa unavená. Napokon som to skúsila a dopadlo to nad očakávanie dobre. Konečný výsledok je pre mäa prekvapením. Teším sa na zápas proti Wozbiackej, s ktorou som ešte nikdy nehrala. Dúfam, že do stredy sa dám dokopy a budem sa cítiť na kurte lepšie ako dnes," povedala Ruska po skončení zápasu s Hantuchovou v prvom interview priamo na kurte.

Hantuchová po prehre v Dubaji priznala, že počas zápasu cítila únavu a vyčerpanosť. "Po zisku titulu v Pattayi som nemala prakticky žiaden čas na oddych. Ešte v nedeľu sme sa presunuli do Dubaja a leteli sme celú noc. V pondelok som sa snažila zregenerovať a načerpať nových síl, no nešlo to. Dnes bolo pre mňa veľmi náročné sústrediť sa na hru. V prvom sete som chvíľami ani nevedela, aké jé skóre V druhom sete som požiadala o zdravotnú prestávku pre problémy s tlakom," povedala Hantuchová pre akreditované médiá.

Cibulková prehrala s Grothovou

V Dubaji sa nedarilo ani Dominike Cibulkovovej. Štvrťfinalistka z minulotýždňového turnaja v Paríži podľahla v súboji dvoch rodených Sloveniek Jarmile Grothovej reprezentujúcej Austráliu za 98 minút 6:7 (5), 2:6.

Víťazka zahrala 7 es a premenila 4 z 13 možností na brejk. Dvadsaťjedenročná Cibulková nevyužila proti o dva roky staršej Grothovej v prvom sete náskok 5:3, ani podanie na zisk setu za stavu 5:4.

Pred Cibulkovou sa s dvojmiliónovým turnajom v Dubaji rozlúčili v pondelkových zápasoch 1. kola aj ďalšie dve slovenské hráčky Daniela Hantuchová a Zuzana Kučová.

Rovnako v 1. kole dohrala aj Zuzana Kučová, tá v pozícii kvalifikantky prehrala s finalistkou podujatia v Pattayi Taliankou Sarou Erraniovou v dvoch setoch 1:6 a 4:6.

dvojhra - 1. kolo:

Sara Erraniová (Tal.) - Zuzana KUČOVÁ (SR) 6:1, 6:4

Anna Čakvetadzeová (Rus.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:1, 6:3

Jarmila Grothová (Aus.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 7:6 (5), 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová a Cibulková skončili v Dubaji už v 1. kole